En Sıcak Konular

'Kenan Evren ölümüne en az üzülünen insan oldu'

11 Mayıs 2015 12:28 tsi
AK Parti Ağrı Milletvekili adayı Yılmaz Ensaroğlu, Kenan Evren'in vefatına ilişkin, "Yaptıkları yüzünden herhalde ölümüne en az üzülünen insan oldu" dedi.

12 Eylül döneminde Mamak Askeri Cezaevi'nde 18 ay yatan AK Parti Ağrı Milletvekili adayı Yılmaz Ensaroğlu, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in vefatına ilişkin, "Bize, bir ölünün arkasından hayırla konuşmak düşer. Yani örfümüz ve geleneğimiz budur. Ama yaptıkları yüzünden hala yası tutulmamış acıları insanların yaşıyor oluşu yüzünden herhalde ölümüne en az üzülünen insan oldu Kenan Evren" dedi.
 
Seçim çalışmalarını Ağrı'da sürdüren Ensaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Eylül'ün Türkiye'de devlet sisteminin yeniden yapılanması, kurgulanması anlamına geldiğini ifade etti.
 
12 Eylül'ün, anayasa başta olmak üzere bütün hukuki mevzuatı ortadan kaldırdığını belirten Ensaroğlu, "Bütün kamu kurumlarını yeniden yapılandırdı. Siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini, sendikaları, hatta basın yayın organlarını hepsini kapattı ve adeta yeniden kurulmalarını, yeniden açılmalarını sağlamış oldu" diye konuştu.
 
"Halen 12 Eylül anayasası ile yönetiliyoruz"
 
Ensaroğlu, 12 Eylül'ün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yıkılıp yeniden kurulması anlamına geldiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
 
"Vatandaşlar olarak bizim açımızdan daha önemli tarafı, demokrasi, laiklik ve hukuk devleti gibi uluslararası kabul görmüş kavramları 12 Eylül yeniden tanımladı. Bize özgü, Türkiye'ye özgü tanımlara kavuşturdu. Uluslararası yani evrenselleşmiş tanımlarından uzaklaştırılarak bu yolla bizim özgürlük alanımızı ciddi ölçüde kısıtlamış oldu. Tabii 12 Eylül’ün kendisinin yol açtığı insan hakları ihlalleri başlı başına bir dram. 12 Eylül'de, 600 bin üzerinden insanın gözaltına alınıp tutuklanması, binlerce insanın ülkesini terk edip başka ülkelere iltica etmesi, 23 bin 700 civarında dernek ve vakfın kapatılması, bütün siyasi partilerin kapatılması, on binlerce insanın işkenceden geçirilmesi, 50'nin üzerinde insanın idam edilmesi ve benzeri çok ağır acıları bu millete yaşattı. 12 Eylül bu millete ve hepsinden daha önemlisi bir mevzuat ile adına 12 Eylül hukuku dediğimiz aslında tamamen hukuka da aykırı bir anayasa, yasalar ve alt düzenlemelerle tamamen bütün hayatımızı kuşattı. Üzerinden bu kadar yıl geçmesine rağmen biz 12 Eylül'le halen yeterince yüzleşmiş değiliz. Halen 12 Eylül anayasası ile yönetiliyoruz. Bu da bizim, hepimiz için aslında utanç verici bir olay."
 
Ensaroğlu, 12 Eylül sürecinde yazdığı yazılardan, üyesi bulunduğu dernek ve yöneticisi olduğu sendikalardan ötürü bir süre hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldığını dile getirdi. Ensaroğlu, 12 Eylül'de, eski Türk Ceza Kanunu'ndaki 183'üncü maddeye göre silahlı çete kurucusu yöneticisi olmakla suçlandığını belirtti.

aa

 

Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,780 µs