En Sıcak Konular

Necdet Özel ameliyat oldu gizli hastalığı ne?

11 Mayıs 2015 12:24 tsi
Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ameliyat geçirdi, TSK Özel'in sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Peki Necdet Özel'in hastalığı ne?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ameliyat oldu, peki Özel'in bir türlü açıklık getirilmeyen gizli hastalığı ne? 15 günlük sağlık raporu alması gündeme 'emekli mi oluyor' iddialarını getiren  Orgeneral Necdet Özel ameliyat geçirdi. Türk Sİlahlı Kuvvetleri (TSK) Özel'in sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

NECDET ÖZEL'İN GİZLİ HASTALIĞI NE?

Sağlık sorunları nedeniyle 15 gün rapor almasıyla gündeme gelen; 'emekli olacağı' iddiaları Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yalanlanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in daha önce 'stres'e bağlı hastalıklar geçirdiği biliniyor. Peki Orgeneral Özel bu kez neden rahatsızlandı ve neden ameliyat oldu? 2011 yılında strese bağlı bir hastalığı gündeme gelen Özel, 2014 yılının Temmuz ayında da strese bağlı bir hastalıktan dolayı operasyon geçirmişti.

GENELKURMAY DA HASTALIĞINI AÇIKLAMIYOR!

Genelkurmay'ın resmi sitesinden Özel'in son durumuna ilişkin açıklamada, hastanlığının ne olduğuna dair yine bir açıklama yapılmadı.

Genelkurmay'ın sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet ÖZEL tıbbi bir operasyon geçirmiştir. Operasyon başarılı geçmiş olup, Orgeneral ÖZEL’in sağlık durumu iyidir.

2. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet ÖZEL’in istirahatli olduğu bu dönemde Genelkurmay Başkanlığına Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi AKAR vekalet etmektedir.

3. Bazı basın yayın organlarında konu ile ilgili çıkan spekülatif haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ASKERİ KAYNAKLAR ÖZEL'İN HASTALIĞI İÇİN NE DİYOR?

Askeri kaynaklar, Özel’in sağlık sorunu nedeniyle rapor aldığını doğrulamış, fakat rahatsızlığı hakkında bilgi vermekten kaçınmıştı.

İŞTE PAŞA'NIN BİLİNMEYEN HASTALIĞI...

vitiligo.20150511120927.jpgGenelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel,'in 2011'de Başbakanlık’ta yapılan "Dış Güvenlik" zirvesinde, toplantıya girerken şapkasını düzeltmesiyle, elinin üzerinde dikkat çeken lekeler sonrası 'Vitiligo' hastalığı olduğu ortaya çıkmıştı.

2014 TEMMUZ'UNDA GATA'DA TEDAVİ GÖRMÜŞTÜ

Orgeneral Özel geçen yıl Temmuz ayında da strese bağlı olarak gözündeki zona nedeniyle bir süre GATA'da tedavi görmüştü. 2011'de ortaya çıkan bir başka rahatsızlığı olan Vitiligo da stres odaklı bir hastalık olarak biliniyor...

ORGENERAL NECDET ÖZEL'İN HASTALIĞI VİTİLİGO NEDİR?

 Cilde renk veren hücreleri öldüren bir deri hastalığı olan Vitiligo, stres dönemlerinde atak yapıyor.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in emekliye ayrılıp ayrılmayacağına ilişkin açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İzin almasının tek gerekçesi sağlıkla ilgili bir konudur. Kendisiyle konuştum. Morali de sağlığı da yerinde. Emekliye ayrılması sözkonusu değil" diye açıklama yaptı.

BAŞBAKAN'DAN 'EMEKLİLİK' AÇIKLAMASI: MORALİ,SAĞLIĞI YERİNDE

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Başbakan Davutoğlu, Özel'in emekli olacağına ilişkin iddiaları yalanlayarak, "Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'le son derece sağlıklı bir iletişimimiz var. Genelkurmay Başkanımız hem demokratik kurallara riayet eden hem de TSK'nın profesyonel kabiliyetini demokratik sistem içinde geliştirmeye özen gösteren bir komutanımız. 8 aydır Başbakan olarak, ondan önce Dışişleri Bakanı olarak beraberdik. Hiçbir zaman TSK'nın demokratik sistem içindeki yerini tartışmaya açacak davranış içinde olmadı. Ve bu 4 yıl içinde taşlar bir anlamda yerine oturdu. MGK'daki oturma düzeninden birçok diğer alanlarda hep siyasi iradeyle ve demokratik kültür içinde son derece tutarlı bir çizgi takip etmiştir. Perşembe günü haftalık olağan görüşmemizde rahatsız olduğunu, hastaneye kaldırılması gerektiğini ifade etti. Perşembe günü mitingden döndükten sonra Sare Hanım ile birlikte evine ziyarete gittik. Sohbet ettik, epeydir de planladığımız şeydi. Hastanede çok başarılı bir operasyon geçirdi. İzin almasının tek gerekçesi sağlıkla ilgili bir konudur. Kendisiyle konuştum. Morali de sağlığı da yerinde. Emekliye ayrılması sözkonusu değil."dedi.

YERİNE KİM BAKACAK?

Cumartesi günü, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in hastalığı hakkında bir bilgi verilmedi. 15 gün boyunca Özel'e, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar vekalet edecek.

Başbakan Davutoğlu'nun perşembe akşamı da seçim çalışmalarından sonra Özel'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğu, Özel'in 15 gün sonra görevine döneceği belirtilmişti.

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E TELEFON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i telefonla arayarak, "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, İstanbul'da, İktisadi Kalkınma Vakfı'nın "50. Yılında Türkiye-AB İlişkileri" adıyla düzenlenen etkinliğine katılması akabinde Orgeneral Özel'i telefonla aradı.

VİTİLİGO NASIL ORTAYA ÇIKAR? TEDAVİSİ VAR MI?

Derimizde pigment üreten, dolayısıyla derimize rengini veren melanosit hücreleri vardır. Çeşitli sebeplerden dolayı, bu melanositlerin hasar görmesi sonucu, pigment üretilemez. Pigment yetersizliği sonucu deride, dağınık ve yama şeklinde sınırları belli olan beyaz alanlar (leke) oluşur. Süt kadar belirgin bir beyazlıktır.Bu lekelerin büyüklükleri değişiktir; nokta kadar ya da 2-3 madeni para büyüklüğünde olabilir. bu şekilde deride ortaya çıkan hastalığa vitiligo denir. Vücutta en çok etkilenen yerler el, kol, bacak, yüzdür. Genital bölgede de görülme sıklığı fazladır.

EN ÇOK KİMLERDE GÖRÜLÜR?

Toplumda her yüz kişiden ortalama 1.5’inde vitiligo ortaya çıkar. Kalıtsal faktörlerin (ailesinde bu hastalığa yakalanmış olanların olması) bu hastalığın ortaya çıkmasında etkili olduğunu söylemek mümkün. Yapılan araştırmalar, ailesinde bu hastalık görülen kişilerin yüzde 25’inde vitiligonun görüldüğünü göstermiştir. Deride beyazlık şeklinde kendini gösteren bir hastalık olduğundan, koyu renkli kişilerde daha belirgindir. Ortaya çıkma yaşı değişkendir. Hastaların yarısı 20 yaşından önce hastalığa yakalanmıştır.


VİTİLİGO NİÇİN ORTAYA ÇIKAR?

Vitiligonun ortaya çıkış sebebi, deriye rengini veren melanosit hücrelerin azalması sonucu pigment üretilememesidir. Bu hücrelerin niçin azaldığı kesin olarak bilinmese de bazı teoriler üretilmiştir. Genlerde ortaya çıkan bazı bozukluklar, bağışıklık sisteminin bozulması sonucu vücudun melanositleri yıkması, bu hücrelerin kendi kendini yok etmesi gibi nedenler yüzünden melanositlerin azaldığı düşünülmektedir.

Ayrıca hastalığın ortaya çıkmasında ya da daha da şiddetlenmesinde etkili olan bazı faktörler vardır. Güneş yanması, stres, bazı hastalıklar ve çarpma gibi faktörler bu hastalıkta etkin rol oynar. Tabiki kalıtsal faktörleri de unutmamak gerekir. Aile öyküsünde bu hastalığın olması da bir risk faktörüdür.

VİTİLİGONUN BELİRTİLERİ VE SEYRİ

Vitiligonun belirtisi, deride yama şeklinde görülen beyaz lekelerdir. Süt beyazı gibidir. Bazı olgularda, vücudun tamamı beyazlar. Bu beyaz alanlardaki kıllarda da beyazlaşma olabilir. Koyu tenli kişilerin rahatlıkla farkettiği bu durum, açık tenlilerin de güneşte bronzlaşması sonucu dikkat çekecek düzeydedir. Hastalığın şiddeti ve seyri herkeste aynı değildir. Lekelerin olduğu yerde bazı esmerlikler olabilir. Bunun nedeni hala o bölgede bir miktar pigment olmasıdır.

Vitiligolu kişilerde pigment kaybı, hastalık ortaya çıktıktan bir süre sonra durur. Yani pigment miktarı sabit kalır. Sonra tekrar pigment kaybı ortaya çıkabilir ve bu şekilde devam eder. Hastalık ilerler ve hasta eski rengine kavuşamaz. Derinin renginin tamamen değişmesi yani vücudun tek renk olması hastalığın geçtiği anlamına gelmez. Vitiligo devam etmektedir.



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,592 µs