En Sıcak Konular

'Erdoğan'ın ziyareti ikili ilişkilerin tacı olacak'

11 Mayıs 2015 11:35 tsi
Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi İzzetbegoviç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bosna Hersek'e yapacağı ziyaretin, iki ilişkilerin "tacı" olacağını belirtti.

Mayıs ayında Bosna Hersek'e gelmesi planlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesinde AA'ya açıklamalarda bulunan Bakir İzzetbegoviç, Türkiye-Bosna Hersek ilişkilerini, Türkiye'de yapılacak genel seçimleri ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi.
 
İzzetbegoviç, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ilişkileri "son derece iyi" olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bosna Hersek'e yapacağı resmi ziyaretin son 10 yılda sürekli gelişen iyi ilişkilerin "tacı" olacağını kaydetti.
 
Türkiye ile her alandaki ilişkileri "mükemmel" olarak nitelendiren İzzetbegoviç, bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde ekonomik ilişkileri ön plana çıkaracaklarını vurguladı.
 
Bosna Hersek'in sahip olduğu tarım alanlarının yarısını kullanmadığına işaret eden İzzetbegoviç, "Yaklaşık 50 bin kilometre uzunluğunda debisi yüksek, temiz nehirlerimiz var. Buralar balık yetiştiriciliği ya da enerji tesisleri için kullanılabilir. Bunun yanı sıra kömür madenlerimiz, odunumuz, daha araştırılmamış maden kaynaklarımız var. Eğitimli bir iş gücümüz var. Bosna Hersek daha yeni gelişmeye başlıyor. Bu nedenle, daha her şey son derece uygunken Türk iş adamlarının ülkemize yatırım yapması iyi bir adım olur" şeklinde konuştu.
 
"Balkanlar'ın Davos'u" olarak nitelendirilen Saraybosna İş Forumu'nun her yıl güçlü yatırımcıları ülkeye çeken ciddi bir organizasyon olduğunu anlatan İzzetbegoviç, yatırımcıları 13-14 Mayıs'ta düzenlenecek iş forumuna davet ederek, "Bosna Hersek'e yatırım yapmak için doğru zaman olduğunu düşünüyorum" dedi.
 
İzzetbegoviç, Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde AK Parti'nin yeniden seçmenin güvenini alacağını düşündüğünü belirterek, "Bu ekip, Türkiye'de mucize yarattı, sadece ekonomik anlamda bir patlama yapmakla kalmayıp Türkiye'yi hak ettiği yere döndürdü" şeklinde konuştu.

aa


Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,920 µs