En Sıcak Konular

Savcı Aziz Takçı'dan flaş açıklama

11 Mayıs 2015 10:57 tsi
MİT’e TIR'ların durdurulması ile ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan savcı Aziz Takçı yaptığı açıklamada, "Tamamen yasalara uygun olarak yaptığım bir görevden dolayı esir alındım.

İşte Savcı Aziz Takçı'nın o açıklaması:

Bugün, tamamen yasalara uygun olarak yaptığım bir görevden dolayı esir alındım. Esir alındım çünkü: Anayasa'nın 138. maddesi, 2802 Sayılı Hakimler Savcılar Kanunu'nun 88. maddesi gereğince tutuklanmam mümkün değilken bir zalimin verdiği talimat doğrultusunda, sorgulama adı ile oynanan bir tiyatro neticesinde hürriyetim elimden alındı.
           
Uzun zamandır ilk defa, gözümün nuru, helal lokma ile büyüttüğüm aslan parçalarından, onların kokularından, dünya ahiret hayat arkadaşımdan ayrı bırakıldım. Biliyorum ki onlar şimdi korku, endişe ve üzüntü yerine gurur duyuyorlar.
          
Ey zalimler, aslan parçalarımın başını okşayamadığım her gün için gerek hukuk önünde gerek Allah katında çok feci hesap vereceksiniz.
          
Hukuku askıya aldınız, yargı erkini oyuncak ettiniz. Kantarı çok fena bozdunuz. Bu bozuk kantar elbette sizi de tartacak. Sorguda yaptığım savunma, hakkınızda yazılacak olan iddianamenin önemli bir parçası olacak. Şimdiden o savunmayı okuyun ve savunmanızı hazırlayın. Esir miyim? Evet esirim. Müteessir miyim? Hayır değilim. Milyonlarca insanın yerinden yurdundan edildiği, yüzbinlercesinin öldüğü kirli bir savaşın kirli bir noktasını bilmeden ortaya çıkarmışım. Binlercesi ölen karagözlü çocukların yanında bu esaretten şikayet etmek doğru olmaz. Bende kendi adıma şikayetçi değilim.
          
Bugüne kadar yaptığım onca hizmetten sonra demek ki dinlenme zamanı gelmiş. Gözlerimi kapattığımda Suriyeli yetimlerin karagözlerini görüyorum. Gözlerine bakabiliyorum. Allah'ım diyorum, beni bu mazlum, mağdur ve günahsızlarla birlikte yaz. N'olur kara sakallı canilerle birlikte yazma. Aslında bu kabul edilmiş bir dua. Herkes tercihini yaptı. Kimisi karagözlü çocukların yanında, kimisi kara sakallı sahte müslüman canilerin ve katil Esad'ın yanında.
          
Görmek isteyenler için bütün deliller apaçık ortada. Hırsı ve içerisine düştüğü bataklıktaki çırpınışları sebebiyle gerçekleri göremeyenler, bundan sonra da göremezler. Onlar kısa zaman sonra hem bu dünyada hem de öbür dünyada tercihlerinin sonucu ile yüzleşecekler.
          
Ben şahsi günahlarımdan arınırken onlar biraz daha zulümlerini artıracaklar, artan zulümlerinde boğulacaklar.
          
Hakkımı helal edecek miyim? Elbette hayır. Kimlere mi? Bu zulmün emrini verenlere, bu zulmün emrine aracılık edenlere, bu zulmün tetikçisi sözde hukukçulara, bu zulümlere bile bile destek olanlara, bu zulümlerin yapılacağını bilerek bir oda uğruna, daha iyi bir iskemle uğruna, daha az çalışma uğruna, daha iyi bir şekilde çalışma uğruna zalimlere destek olanlara, zulmün karşısında ses çıkaramayanlara, hiç birisine hakkımı helal etmeyeceğim.
          
Selam olsun kendisini hukuk ve vicdan dışında hiç bir güç ile bağlı hissetmeyen meslektaşlarıma.
 
Aziz TAKÇI
Cumhuriyet Savcısı 


Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,103 µs