En Sıcak Konular

PKK'nın silahları 'kara sular'dan!

22 Eylül 2007 19:33 tsi
PKK'nın silahları 'kara sular'dan! ABD'de federal savcılık, Amerikan çıkışlı bazı silahların özel güvenlik şirketi çalışanları tarafından gizlice Irak'a sokularak PKK'lılara satılığı bulgularına ulaştı.

ABD'de federal savcılık, Amerikan çıkışlı bazı silahların, özel güvenlik şirketi Blackwater'in çalışanları tarafından gizlice Irak'a sokulup karaborsada satıldığı ve sonunda terör örgütü PKK'ya ulaştığı yönündeki bazı bulgular üzerine soruşturma başlattı.

AP ajansının haberine göre soruşturma, ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinin Raleigh kentinde başlatıldı ve bu konuda savcılarla işbirliği yapan Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, dava açılması için yeterli ölçüde kanıt toplandığı sonucuna vardı. Dava açılması durumunda, Kuzey Carolina eyaletinde kayıtlı Blackwater şirketinin doğrudan hedef alınıp alınmayacağı veya kaç şirket görevlisinin suçlanacağı henüz açıklık kazanmadı.

Ağırlıkla Irak'ta faaliyet gösteren Blackwater şirketi, kendisine bağlı çalışan özel koruma görevlilerinin, geçen hafta Bağdat'ta bir Amerikan konvoyuna saldırı düzenlendiği gerekçesiyle çevreye ateş açarak 11 Iraklı sivili öldürmesiyle gündeme gelmiş ve şirketin lisansı, geçici olarak iptaledilmişti. Irak'ta Amerikalı yetkililerin korunmasıyla görevli Blackwater şirketi, şimdiye kadar yüz milyonlarca dolar değerinde koruma ihaleleri kazanmış bulunuyor. Blackwater ve diğer koruma şirketleri görevlilerinin, paralı asker olarak görülmesi ve bunların çalışma kurallarının açıkça belirlenmemiş olması, eleştirilere yol açıyor.

Pentagon yetkilileri, geçen ayki açıklamalarında, Amerikan çıkışlı bazı otomatik silahların ve tabancaların Türkiye'de Türk güvenlik güçleri tarafından ele geçirildiğini doğrulamıştı. Türkiye, Amerikan çıkışlı çeşitli silahların terör örgütü PKK'nın eline geçtiğini belirterek, ABD'den bu durumun aydınlatılmasını ve önüne geçilmesini talep etmişti.

haber7



Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,830 µs