En Sıcak Konular

Üç Süleyman’dan ilham alınacak

11 Mayıs 2015 09:15 tsi
Üç Süleyman’dan ilham alınacak Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlığını da yapan AK Parti milletvekili adayı Ali Sarıkaya, türbe ziyareti ile ilgili detayları twitter üzerinden paylaştı.

Buna göre; Süleymanşah Türbesinin eski mimarisi, Süleyman Şah Külliyesi Kubbetü's Sahra ve Kanuni Sultan Süleyman Türbesi'nden ilham alınarak inşa edilecek.
 
Laiklikle mağdur ettiler
 
Hz.Süleyman'ın temelini attığı Kubbetü's Sahra, Mescid'i Aksa içinde yer alıyor. Kanuni Sultan Süleyman Türbesi ise Mimar Sinan'ın eseri. Külliye 9 bin 500 metrekarelik bir alana sahip olacak. Saygı karakolu da külliye içinde yer alacak. Kendi döneminin mimarisine ait bir mescit de külliye içinde yer alacak. Külliyenin içinde kültür merkezi ve basın mensupları için de bir yer olacak.

Başbakan Davutoğlu, Süleyman Şah için yapılanları anlatırken, "CHP döneminde Süleyman Şah'ın türbedarına laikliğe aykırı diye maaş ödenmedi. HDP'nin zihniyeti farklı mı? Diyanet'i kaldıralım diyenin Şanlıurfa'ya gelmeye yüzü var mı. Demirtaş'a Lailaheillallah'ı öğretecek misiniz.. Hz. İbrahim'in torunları Şanlıurfalılar, Demirtaş'a tevhidi öğretecek misiniz. 'Diyanet'i, İmam Hatip Liselerini kapatacağım' diyenlere 7 Haziran'da ders verecek miyiz. Bunların zihniyetine uyulsa Türkiye, Suriye'ye döner. Ama bunu yapamayacaklar çünkü kale gibi duran bir AK Parti var" dedi.
 
Evet Suriye toprağına girdik
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa mitingi öncesi, Şubat ayında başarılı bir operasyonla Türkiye sınırına yakın Eşme Köyü'ne taşınan Süleyman Şah Türbesi'ni ziyaret etti. CHP'li Gürsel Tekin'in 'Türkiye Suriye'ye girecek' sözlerini hatırlatan Davutoğlu, "CHP'li bir Genel Başkan Yardımcısı Türkiye Suriye'ye girecek' demişti. Evet girdik ama Başbakan olarak Suriye'ye girdik. Süleyman Şahı ziyaretimiz tarihe geçti" dedi. Başbakan'ın Süleyman Şah ziyareti, güvenlik nedeniyle son ana kadar saklı tutuldu. Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyet sınırları dışındaki tek vatan toprağı olan Süleyman Şah karakolunu ziyaretinde nöbet tutan askerlerle de sohbet etti.
 
Karakolu inşaa edeceğiz
 
Davutoğlu, Süleyman Şah türbesi ve Saygı Karakolunun da içinde bulunacağı Süleyman Şah Külliyesi inşa edeceklerini açıkladı. Ahmet Davutoğlu, TİKA tarafından inşa edilecek Süleyman Şah Külliyesi hakkında TİKA Başkanı Serdar Çam'dan bilgi aldı Türk Silahlı Kuvvetleri, 22 Şubat 2015 tarihinde Süleyman Şah Türbesi'nde bulunan 38 personel ile türbe içerisindeki emanetlere yönelik bir operasyon gerçekleştirmişti. Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nda görev yapan 38 personel ile türbe içerisindeki Süleyman Şah ve iki muhafızının naşı, diğer eşyalarla birlikte Suriye'nin Eşme Köyü'ne taşınmıştı. Türbenin yeni yerinde inşaatı tamamlandıktan sonra emanetler de yerine konulmuştu. 

Sabah



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,826 µs