En Sıcak Konular

Seçime, Paralel sabotaj planı

11 Mayıs 2015 08:15 tsi
Seçime, Paralel sabotaj planı Paralel Yapı, muhalefet partileri adına sandıkta görevlendireceği elemanlarıyla seçime şaibe düşürecek manipülasyonlar hazırlığında...

17-25 Aralık yargı darbesi girişimleri, Mart 2014 yerel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde umduğunu bulamayan Paralel Yapı, Haziran 2015 genel seçimlerini muhalefet partileri üzerinden sabote etmek için plan hazırlığında…

İstihbarat birimlerinin tespitlerine göre Paralel Yapı (PDY), 'İkinci Kurtuluş Savaşı' olarak gördüğü genel seçimler için İstanbul'dan Kayseri'ye, Bursa'dan Siirt'e kadar pek çok ili kapsayan bir operasyon planı hazırladı. Plan doğrultusunda PDY, sandık seçim kurullarında çeşitli partiler adına görev alarak oy çalma, tutanaklarla oynama, pusulaları çalıp sağa sola atma gibi manipülasyonlarla, seçim sonuçlarına şaibe karıştırmaya çalışacak. PDY, ayrıca sandığa gelen seçmeni son anda etkileyerek seçim sonuçlarını değiştirmeye de çabalayacak. Yapının, seçimi sabote operasyonu için hedef seçtiği belli başlı partiler ise CHP, MHP ve Saadet Partisi.

Sabah Özel İstihbarat'ın ulaştığı 3 ayrı bilgi notuna göre Paralel Yapı, plan için kendi tabanından görevlendireceği kişileri kullanacak. Seçim sandığı görevlisi olacak bu kişilere ödenecek ücretler de 'himmet' olarak Paralel Yapı'nın kasasına aktarılacak. İşte 7 Haziran'ı hedef alan sabotaj planına ilişkin detaylar:
 
İL BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞME

Mersin: Fethullah Gülen'in www.herkul.org aracılığıyla düzenli olarak yapıya bağlı sorumlulara talimat verdi. Sorumluların da bu konuşmaları dinleyerek sohbete konu olacak metin hazırladıkları ve dinleyicilere, Gülen'e inanan herkesin mutlak suretle bu talimatlara uygulamalarını söyledikleri öğrenildi.

Paralel Yapı'ya bağlı sandık görevlilerinin bulundukları bölgelerde, AK Parti karşıtı çalışmalar yaparak halkı başka partilere oy verme konusunda ikna etmeye çalışacakları, sandık görevlilerine verilecek olan ücretlerin toplanarak kendi yapılarına aktarılacağı, 7 Haziran seçimlerinin, yapı için "ikinci bir Kurtuluş Savaşı" olduğu, bu seçimlerde yapının ya yok olacağı ya da tekrar dirileceği şeklinde konuşmalar yapıldığı yönünde bilgiler elde edildi.

Aynı konuya ilişkin 30 Nisan tarihli bir başka bilgi notunda da Kayseri'de Paralel Devlet Yapılanması adına faaliyet yürüten A. E. ve A. A.'nın 29 Nisan'da Yozgat'ta CHP ve MHP il başkanlarıyla görüştüklerine ilişkin istihbarat bilgisi yer alıyor. Bilgi notunda şöyle deniliyor:

"Şahısların 29 Nisan 2015 günü saat 09.25 sıralarında Yozgat'a geldikleri ve Yozgat PDY içerisinde faaliyet gösteren F. Ö. tarafından karşılandıkları, 09.50 sıralarında MHP seçim bürosuna geçerek il başkanı İbrahim Ethem Sadef ile bir süre görüştükleri, 10.20 sıralarında basın yayından sorumlu imam Ş. U. ile buluştukları, akabinde CHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım ile görüştükleri, ardından da yapıya bağlı bir kolejin müdürü O. K. ile görüşerek 14.30'da Yozgat'tan ayrıldıkları bilgisi elde edilmiştir."

Yine istihbarat birimlerince hazırlanan 16 Nisan 2015 tarihli bilgi notunda ise yapının Mersin, Siirt ve Bursa'da seçimi sabote planları şöyle anlatılıyor: "Mersin'de Paralel Yapı okullarında ve dershanelerinde çalışan kişiler, 18 yaşını tamamlamış müzahir öğrenciler, yakın akrabalar, müzahir şirket çalışanları gibi kişilerden oluşan 600 kişilik bir liste hazırlandığı, bu kişilerin 7 Haziran genel seçimlerinde sandık kurullarında görev almaları amacıyla CHP aracılığı ile İl Seçim Kurulu'na gönderileceği yönünde bilgiler elde edilmiştir. "

SANDIK EĞİTİMİNE 322 KİŞİ...

Siirt: PDY'nin sandık kurullarında görev almasını istedikleri kişilerle ilgili hazırladığı listeyi Saadet Partisi aracılığıyla İl Seçim Kurulu'na göndereceği bilgisine ulaşılmıştır.

Bursa: PYD içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten şahısların 7 Haziran seçimleri sebebiyle Türkiye genelinde yapılacak olan Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi konulu sertifika programına müracaat etmeleri yönünde, PDY'ye müzahir şahıslara telkinde bulundukları ve devam eden gelişmelerde genel seçimlerde görev almak amacıyla söz konusu sertifika programına, PDY'de faaliyet gösteren toplam 322 şahsın katıldığı yönünde bilgiler elde edilmiştir."



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,911 µs