En Sıcak Konular

'Dünyanın bütün mazlum annelerine sahip çıkacağız'

10 Mayıs 2015 20:37 tsi


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, partisinin Adana mitinginde, "Allah şahittir, tek bir annenin gözyaşı varsa biz orada olacağız. Anneler Günü'nde sadece kendi annelerimize değil dünyanın bütün mazlum annelerine sahip çıkacağız" dedi.

Seçim öncesi çeşitli siyasi işbirlikleri yaşandığına işaret eden Davutoğlu, "Paralelciler HDP'lilerle görüşüyor, HDP'liler CHP'lilerle. HDP ile CHP birbirlerini paralel şekilde yönetiyorlar. Bunlara bir ders vermeye var mısınız?" diye konuştu.

"Adana’nın yiğitleri mavra da palavra da okumaz"

Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, partisinin seçim beyannamesini açıklarken, “Bunlar gerçek, Adana mavrası değil” dediğini hatırlatması üzerine, alandan “yuh” sesi yükseldi. Alandakileri uyaran Davutoğlu, “Yok yuhalamayın, Osmaniye’de yuhalatmayın ama bir söz söyledi ki Adana’dan özür dilemesi lazım” dedi.

" Adana ile mavrayı yan yana kim zikreder? Sayın Bahçeli, Adana’nın yiğitleri mavra da palavra da okumaz.Adana merttir, mert. Adana yiğittir, yiğit. Kadınıyla yiğittir, erkeğiyle yiğittir, genciyle yiğittir, yaşlısıyla yiğittir" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Peki Adana, eğer Bahçeli sizden özür dilemezse, ona ‘mavra’ nedir, ‘mertlik’ nedir gösterecek misiniz? Gel ya bu meydandan özür dile Adana’dan ya da Adana seni yazdı, tarihe yazdı. ‘7 Haziran’da da üzerini çizeceğiz’ diyecek misiniz? Biz Adana’ya hürmet ederiz. Çünkü Adana her zaman milli birliğe sahip çıktı."

Vatandaşların, “Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin” şeklinde sloganlar atması üzerine, Davutoğlu, “Birer birer geleceğiz, hepsine. CHP’ye de geleceğiz, MHP’ye de Pensilvanya’ya da paralele de HDP’ye de. Meydan boş değil. Meydanda, Adana’nın yiğitleri var, Allah’ın izniyle meydanda siz varsınız” dedi.

Bir CHP'linin Türkiye'nin 2 gün içinde Suriye'ye gireceğini söylediğini hatırlatan Davutoğlu, "Yahu Allah aşkına, biz bir karar alırsak böyle sokağa düşürür müyüz? Ne yapmamız gerekiyorsa onu yaparız. Şimdi ben gittim Suriye’ye girdim. Süleyman Şah'a selam durdum, selam olsun onun yiğitlerine, erlerine selam olsun. Onlar CHP’liler sadece konuşurlar, hiçbir şeye yürekleri yetmez" diye konuştu.

AA 



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,516 µs