En Sıcak Konular

Makedonya'daki silahlı çatışma sürüyor

10 Mayıs 2015 14:29 tsi
Makedonya'nın kuzeyindeki Kumanova kentinde güvenlik güçleri ile silahlı grup arasında dün başlayan çatışmalar devam ediyor.

Çatışmaların sürdüğü Tode Mendol Mahallesi'nden ara ara otomatik silah sesleri duyulmaya devam ederken, silahlı çatışmada sabah saatlerinde bir emniyet mensubunun daha hayatını kaybettiği öğrenildi.
 
Şehirde dün sabahtan beri devam eden silahlı çatışmalar nedeniyle Kumanova halkı tedirgin.
 
Kumanovalı Mladen Krsteski, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün yaşanan silahlı çatışmaların savaşı andırdığını belirterek, en kısa zamanda şehirdeki hayatın normale dönmesi temennisinde bulundu.
 
Sabah saatlerinde de mahalleden silah sesleri duyulduğunu anlatan Krsteski, "Bu hiç kimsenin çıkarına değil, umarım en kısa zamanda son bulur. Emniyet güçlerinin tüm teröristleri en kısa zamanda yakalayacağını ve normal bir şekilde yaşamaya devam edeceğimizi umuyorum" dedi.
 
Stefan Andevski de silahlı çatışmalardan dolayı şehirdeki tüm vatandaşların korktuğunu anlatarak, "Dün operasyonun tamamlandığı açıklanmıştı ama bu sabah yeniden silah sesleri duyuldu. Umarım tüm bunlar en kısa zamanda geride kalacak" diye konuştu.
 
Tomislav Damyanovski ise terör saldırılarında korkmadığını vurgulayarak, "Çünkü devlete karşı savaşılmaz. Polis kendi işini yapacaktır" dedi.
 
Bu arada, Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç de Makedon mevkidaşı Nikola Gruevski'ye gönderdiği mesajda, "Sırbistan olarak Makedonya'nın ve bölgenin istikrarsızlaştırılmasına neden olacak her türlü hareketi kınadıklarını" ifade etti.
 
Çatışmada hayatını kaybeden Makedonyalı emniyet mensupları için başsağlığı dileyen Vuçiç, çatışmada hayatını kaybeden polis ve vatandaşlar nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
 
Olay
 
Makedonya polisi, Kumanova'nın merkezindeki Tode Mendol Mahellesi'nde dün erken saatlerde, silahlı bir grubun bulunduğu bir eve operasyon düzenledi. Evdekilerin polise silahla karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandı.
 
Makedonya İçişleri Bakanı Gordan Yankulovska, dün gece düzenlediği basın toplantısında, emniyet güçleri ile silahlı grup arasında gün boyunca devam eden çatışmalarda, beş emniyet mensubunun hayatını kaybettiğini, 30'dan fazla yaralının bulunduğunu ve 20 teröristin teslim olduğunu açıklamıştı.

aa


Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,754 µs