En Sıcak Konular

Ve Gül devrede...

22 Eylül 2007 15:59 tsi
Ve Gül devrede... Yeni anayasa çalışmalarının askıya alınmasını isteyen rektörlere karşı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Herkes kendi işine baksın" demesi ile başlayan tartışmaya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül el koydu.

Yeni anayasa çalışmalarının askıya alınmasını isteyen rektörlere karşı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Herkes kendi işine baksın'' demesi ile başlayan tartışmaya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül el koydu. Gül, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'i Köşk'e davet etti.

Teziç, anayasa değişikliği ve üniversitelerdeki türban konusunda görüşlerini cumhurbaşkanı ile paylaşacak.

Yeni anayasa tartışmalarına dahil olan rektörler ve YÖK ile hükümet arasında yaşanan tartışma Köşk'e taşınıyor.

Cumhurbaşkanı'nın daveti üzerine YÖK Başkanı Erdoğan Teziç Çankaya Köşkü'ne gidecek. Görüşmenin tarihi henüz netleşmedi.

Gündemde yükseköğretimin sorunları,türban ve anayasa tartışmaları olacak. YÖK Başkanı Teziç, cumhurbaşkanına YÖK'ün yayınlarından 5 kitabı da götürecek.

Teziç'in Gül'e vereceği kitaplar şöyle:

* Türkiye'nin Yükseköğretim Stratejisi

* Uluslararası Yükseköğretim Konferansı

* Uluslararası Mesleki ve Teknik Eğitim Konferansı

* Türkiye-İngiltere Mesleki ve Teknik Eğitimde İşbirliği Konferansı

* Öğretmen Yetiştirme ve Eğitim Fakülteleri

Teziç'in çantasında YÖK'ün hazırladığı Yükseköğretim Strateji Raporu, uluslararası yükseköğretim konferansı,uluslararası mesleki ve teknik eğitim konferansı, Türkiye-İngiltere mesleki ve teknik eğitimde işbirliği konferansının sonuçları ile öğretmen yetiştirme ve eğitim fakültelerine ilişkin yapılan çalışma yer alacak.

YÖK Başkanı, yeni anayasa taslağında yükseköğretimle ilgili öngörülen düzenlemeler hakkındaki görüşlerini cumhurbaşkanı ile paylaşacak.

Özellikle üniversitelerde kılık kıyafetin serbest bırakılması ile ilgili kaygılarını aktaracak. Teziç, hükümetin yeni anayasa için toplumsal mutabakat araması gerektiğinin de altını çizecek.

Erdoğan'ın rektörlere tepkisi

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'ndan çıkan kararın belli olmasının ardından olağanüstü toplanan Rektörler Komitesi sivil anayasa taslağını görüştü.

Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Prof. Dr. Teziç, ''Girişime bir an önce ara verilerek 21 Ekim'deki halkoylaması beklenmeli'' dedi.

Prof. Teziç, türban yasağına ilişkin olarak da, ''Kılık-kıyafet yönetmeliğinde değişiklik hukuken mümkün değil'' görüşünü savundu.

Rektörler Komitesi'nden gelen açıklamayı değerlendiren Başbakan Erdoğan, anayasa taslağını henüz tartışmaya açmadıklarını, buna rağmen yapılan tartışmaların ''doğmayanı boğmaya yeltendiğini ve mahsurlu olduğu''nu söyledi.

Başbakan kaygılarını dile getiren rektörlere de ''Herkes kendi işine baksın'' diye çıkıştı, türban konusunda ise, ''Bu AKP'nin simgesi değil'' dedi.

CNN Türk



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,959 µs