En Sıcak Konular

İran’a saldırmayı düşünenler pişman olacak

22 Eylül 2007 15:54 tsi
İran’a saldırmayı düşünenler pişman olacak İRAN'da 8 yıl süren İran- Irak savaşının başlangıç yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Kutsal Savunma Haftası, ülke genelinde törenlerle kutlandı.

Başkent Tahran’daki tören İslam devrimi lideri İmam Humeyni'nin mezarının yanındaki meydanda düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Savunma Bakanı Mustafa Muhammed Neccar, Genelkurmay Başkanı Hüseyin Firuzabadi, Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi ile üst düzey komutanlar, din adamları ve siyasiler katıldı.

Törende konuşma yapan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesine saldırmayı düşünenlerin pişman olacağını söyledi. Düşmanların 27 yıldan bu yana kendilerine baskı yapmasına rağmen bütün alanlarda çok ilerlediklerini ve düşmanların bütün tehditlerini fırsata dönüştürdüklerini savunan Ahmedinejad, “Bizim hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok. Tarih, İran’a saldıranların her zaman yenilgiye uğradığını ve pişman olduğunu göstermiştir. İran’a saldırmak isteyenler yine pişman olacak” diye konuştu.

Ahmedinejad'ın konuşmasının ardından, Silahlı Kuvvetler, Devrim Muhafızları ve gönüllü milis teşkilatına (Besic) ait birlikler, ordunun elindeki silahlarla resmi geçit yaptı. Törende, İranlı uzmanlarca üretilen ve iki gün önce deneme uçuşunun başarıyla yapıldığı açıklanan ‘Saiga' (şimşek) adlı savaş uçağı da gösteri uçuşu yaparak, resmen İran hava kuvvetleri filosuna katıldı.

Hurriyet



Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,680 µs