En Sıcak Konular

Baltimore polisine geniş çaplı inceleme

8 Mayıs 2015 22:48 tsi
ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch, Baltimore polisinin anayasa ve kanunlar ile sivil haklarını ihlal eden uygulamaları olup olmadığına yönelik geniş çaplı inceleme yapacaklarını söyledi.

Birkaç gün önce Baltimore’da incelemelerde bulunan ve polis gözaltısı sırasında hayatını kaybeden Freddie Gray’in ailesiyle görüşen Lynch, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, ziyaretinin sonuçlarını ve aldıkları kararları değerlendirdi.
 
Kentte polis güçlerinin uygulamalarına yönelik ivedi inceleme başlatacaklarını belirten Lynch, özellikle de polisin, orantısız güç kullanımı ile kanuna aykırı arama ve gözaltı uygulamasına gidip gitmediğine ve ırk ayrımcılığında bulunup bulunmadığına odaklanacaklarını bildirdi.
 
İncelemenin sonucu hakkında rapor da yayınlayacaklarını aktaran Lynch, eğer raporda anayasaya aykırı politika ve uygulamalar ortaya çıkarsa, bunların ele alınması için mahkeme kararı çıkaracaklarını kaydetti.
 
Lynch, ülke genelinde polis ile topluluklar arasındaki ilişkilerdeki zorlukların, en önemli meselelerinden biri olduğunu dile getirerek, bu konuda kamuoyunda güven kaybı oluştuğunu hatırlattı.
 
Çakı bulundurduğu gerekçesiyle 12 Nisan'da gözaltına alınan ve polis aracına kilitlenen Freddie Gray, araçtan indikten sonra hastaneye kaldırılmış, omuriliğinden ciddi biçimde yaralanması sonucu, 19 Nisan'da hastanede hayatını kaybetmişti.
 
Gray'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatılırken, siyahi genci gözaltına alan 6 polis açığa alınmıştı. Olay sonrası kentte protestolar başlarken, şiddet olayları da görülmüştü. Başsavcı da 1 Mayıs'ta, olaya karışan 6 polis memuruna cinayet, kasıtsız adam öldürme ve görevi kötüye kullanma dahil çeşitli suçlamalarla dava açılmasına karar vermişti.

aa

 

Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,510 µs