En Sıcak Konular

Bozdağ o sistemin gerekliliğini açıkladı

8 Mayıs 2015 22:41 tsi
Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çankırı ziyaretleri kapsamında bir alışveriş merkezinde öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada başkanlık sistemine ilişkin konuştu.

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Başkanlık sistemi olsaydı hükümeti düşürmek için kimse böyle bir operasyon çekemezdi. Kaset operasyonları yapılamazdı, milletvekili çalınamazdı. Başkanlık sistemi her türlü operasyona kapalı. O yüzden başkanlık sistemini operasyoncular istemez" dedi.

Bozdağ, Çankırı ziyaretleri kapsamında bir alışveriş merkezinde öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada başkanlık sisteminin operasyonlara kapalı olduğunu söyledi.
 
"Parlamenter sistem her türlü operasyona açık" diyen Bozdağ, şöyle konuştu:
 
"Mesela güven oyu için 276 gerekiyor. Eğer siz sandıktan 280'le çıktıysanız sizin milletvekiliniz bile size operasyon yapabilir. Her an sizin vekilleriniz istediği bir şeyi yapmadığınız için size operasyon çekebilir. Bu şekilde hükumetiniz düşebilir. Koalisyonsanız, koalisyon ortağınız da size her an operasyon yapabilir. Siz bu durumda güçlü kararlar alabilir misiniz? Sermaye, medya, karanlık güçler, çeteler, mafyalar sizin hükumetinize operasyon yapmak istediğinde ayakta duramazsınız."
 
Geçmişte Necmettin Erbakan ve Bülent Ecevit'e operasyon yapıldığını dile getiren Bekir Bozdağ, "Bakın merhum Erbakan'a 28 Şubat döneminde operasyon yapıldı. 2002'de merhum Ecevit'e operasyon yapıldı. Ecevit'in en yakın ve en güvendiği adamlar istifa etti. Ecevit'e operasyon çektiler. Ecevit de 'Operasyon böyle yapılır' diye erken seçim kararı alıp operasyonun büyüğünü onlara çekti" dedi. Başkanlık sisteminin bunun yolunu kapattığını anlatan Bozdağ, şöyle devam etti:
 
"Başkanlık sistemi olsaydı hükümeti düşürmek için kimse böyle bir operasyon çekemezdi. Kaset operasyonları yapılamazdı, milletvekili çalınamazdı. Başkanlık sistemi her türlü operasyona kapalı o yüzden başkanlık sistemini operasyoncular istemez. Başkanlık sisteminin ne krallık ne de diktatörlüktür. 'Tayyip Bey bunları arzu ediyor ve o yüzden istiyor' diyorlar. Bu lafları söyleyenlerin hepsi yalancıların şahıdır. Başkanlık sistemi güçlü lider ister. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli bu meziyetlere sahip olmadığı için başkanlık sistemini istemiyor. Bunlar güçlü liderlik vasfına sahip değil. Eğer öyle olsaydı cumhurbaşkanlığına aday olurlardı. Dışarıdan birini getirdiler aday olarak koydular."
 
Bahçeli'nin CHP'nin izinde yürüdüğünü öne süren Bekir Bozdağ, şunları kaydetti:
 
"Türkiye'de başkanlık sistemini kimler istedi diye bakarsanız. Merhum Erbakan istedi, merhum Türkeş istedi. Türkeş'in 'Dokuz Işık' isimli kitabının hukuk, toplum ve siyaset bölümünü okursanız orada Türkeş'in, 'Türk milletinin tarihine geleneklerine en uygun sistemin başkanlık sistemi' dediğini görürsünüz. Sayfalarca anlatıyor. Şimdi Bahçeli çıkmış diyor ki 'Başkanlık sistemine biz karşıyız'. Ben de diyorum ki 'Sayın Bahçeli Dokuz Işığın aydınlığına yürüyorsan, Dokuz Işığın anlatıldığı kitapta başkan Türkeş, başkanlık sitemine övgüler yağdırıyor'. Niye karşı çıkıyorsun? Diyor ki 'Türkeş, şimdi olsaydı istemezdi'. Sayın Bahçeli Dokuz Işığın ışığında yürümüyor. 6 okun ışıkları altında yürüyor. Onlara karşıyken onların olduğu yere geldi."
 
Bozdağ, Türkiye'nin er ya da geç başkanlık sistemine geçeceğini belirterek, bunun bir an önce olmasını istediklerini dile getirdi.
 
Programa AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti Çankırı Milletvekili adayı Muhammet Emin Akbaş ve partililer katıldı.

aa


Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,305 µs