En Sıcak Konular

'Kim seçimi kaybederse siyaseti bıraksın'

8 Mayıs 2015 19:52 tsi
'Kim seçimi kaybederse siyaseti bıraksın'
Başbakan Davutoğlu, Demirtaş, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu.

Başbakan Davutoğlu, "Seçimi kaybedersem ayrılacağım, peki siz koltuklarınızı bırakmaya hazır mısınız?Kim seçimi kaybederse siyaseti bıraksın" dedi.
 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Sakarya Caddesi'ndeki mitingindeki konuşmasına, "sahabeler şehri" Adıyaman'ı selamlayarak başladı.
 
Kentin manevi değerlerini selamlayan ve bir Adıyaman türküsünün "Dağlarında kar boranı, yiğit dolu her bir yanı" dizelerini paylaşan Başbakan Davutoğlu, alandakilerce alkışlandı.
 
Türk ile Tunus bayrakları arasındaki benzerliğe dikkat çeken Davutoğlu, şunları söyledi:
 
"Tunus Bayrağı ile al bayrağı yan yana koyduğunuzda birbirine benzerliği dikkat çeker. Çünkü bizim ecdadımız Kuzey Afrika'ya giderken, Turgut Reis, Sinan Paşa giderken, bu al bayrağı götürürken üzerindeki hilali İslam'ın sembolü olarak götürdü. Onun için biz, nerede bu al bayrak dalgalansa 'İzzet, onur var' diyoruz."
 
Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:
 
"7 Haziran seçimlerine çok sayıda parti giriyor görünüyor ama aslında iki zihniyet gidiyor. Bir zihniyet, bu al bayrağın sembolü olan her şeyi savunuyor ve Türkiye'de kardeşliği egemen kılmak için, Türkiye'nin birliğini, beraberliğini, istiklalini ve istikbalini teminat altına almak için yola çıkıyor. Bu hareketin, bu zihniyetin adı AK Parti'dir. Karşısında ise farklı görünümlerde, farklı renklerde ama aynı bir zihniyet var, milletin arasına fitne sokmak isteyen, bu milletin birliğini, beraberliğini bozmak isteyenler. Tarihte Sultan Alparslan'ın arkasında duranlar, Türk-Kürt bütün Anadolu halklarıydı. Sultan Selahaddin Eyyubi ile Kudüs'e yürüyenler bütün Ortadoğu halkıydı, Haçlı Seferleri'ne karşıydı. Sultan Selim ile yürüyen İdris-i Bitlisi bu toprakların birliğini temsil ediyordu. Sultan Abdülhamid ile Hamidiye Alayları'nda Anadolu'yu savunan, Yemen'e yürüyenler de yine Türklerin, Kürtlerin, Sünnilerin, Alevilerin birliğini savunuyordu. Çanakkale Savaşı'na, Sarıkamış'a, Yemen'e yürüyenler de İstiklal Harbi'nde İzmir'e yürüyenler de yine bu hilal için yürüyordu."
 
"7 Haziran'da yeni bir kutlu yürüyüşe var mısınız? Bu hilal için, istiklal, istikbal için yürüyüşe var mısınız? Tuzakları bozmaya var mısınız, yeni bir destan yazmaya var mısınız?" diye soran Davutoğlu, alandakilerden "Evet" yanıtı aldı.
 
Alandakilerden CHP, MHP ve HDP'nin söylemlerine bakmalarını isteyen Ahmet Davutoğlu, şunları kaydetti:
 
"Bakın CHP ve HDP aynı zihniyetin ikiz çocukları, aynı zihniyetin iki yansıması, aynı tarihten kopuşun adları. İkisi de Diyanet'e karşı çıkıyor. Birisi vaktinde bu semalarda ezanın aslını silmiş ve 'Türkçe ezan' diyerek onlarca yıl tevhidin sembolü olan 'Allahü Ekber' sesini semalardan silmeye kalkmıştır. Tek parti CHP'si."
 
Davalarının birlik ve beraberlik olduğunu belirten Davutoğlu, "HDP Eş Başkanı geçen gün bırakınız Türkiye'deki kültürü anlamayı, en basit, temel ilkemizi bile anlamaktan yoksun. Ne dedi? 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' dedi. Aziz Kudüs, Adıyaman'ın kardeşidir, sahabeler şehri Adıyaman, Kudüs'ü kaderine terk eder mi? 'Kudüs Yahudilerindir' diyenlere bu meydanları bırakır mısınız? Kudüs İslam'dır, İslam kalacaktır. Bizim kutsal mekanımızdır" ifadelerini kullandı.
 
"Kim seçimi kaybederse siyaseti bıraksın"
 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere'de seçimi kaybeden muhalefet liderlerinin istifa ettiğini hatırlatarak, "Buradan Demirtaş'a, Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye çağrıda bulunuyorum; ben hazırım. Eğer seçimi kaybedersek ki kaybetmemiz mümkün değil Allah'ın izniyle, ertesi gün siyaseti bırakacağım. Peki siz bırakmaya hazır mısınız koltuklarınızı? Bırakmazlar, çünkü onlar o koltuklardan nemalanıyorlar, bizim için koltuk her an terk edilebilecek bir dünyalık makamdır. Eğer bir an dahi o koltuğa saplanıp kalırsak bütün bir davamız, bütün bir hayatımız bize haram olur. İşte çağrıda bulunuyorum; kim seçimi kaybederse siyaseti bıraksın" dedi.

aa


Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,745 µs