En Sıcak Konular

''Tek başına iktidarımız Türkiye'yi ayağa kaldıracak''

8 Mayıs 2015 19:35 tsi
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Genel seçimler, lider ülke Türkiye ülküsüne götürecek yolun başlangıcı olacaktır. Tek başına iktidarımız, Türkiye'nin yeniden ayağa kalkmasını sağlayacaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Genel seçimler, büyük milletimizi tıpkı asırlar öncesinde olduğu gibi lider ülke Türkiye ülküsüne götürecek yolun başlangıcı olacaktır. Tek başına iktidarımız, Türkiye'nin yeniden ayağa kalkmasını sağlayacaktır" dedi.
 
Bahçeli, partisi tarafından Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingde, hükümetin ömrünün çoktan tükendiğini öne sürdü.
 
'Emekli destek ödeneği'
 
Genel Başkan Bahçeli, MHP'nin, seçim beyannamesini "toplumsal onarım ve huzurlu gelecek vizyonu" ile açıkladığına değindi.
 
Beyannamede, Türk milletinin söz ve hedeflerine büyük bir ilgi ve yakınlık gösterdiğini anlatan Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"Kaynaklarını hesaplayarak açıkladığımız plan ve projelerimiz bir yönüyle bir iktidar programıdır. Emekli kardeşim, biliyorum, düşük aylığınla geçinemiyorsun, zor hayat şartlarına mahkumsun hatta karnını doyurmak için ek iş yapıyorsun. Emeklilerimize sesleniyorum; mart ayında bin 400 ve eylül ayında bin 400 lira olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 lira 'emekli destek ödeneği' almak için bizimle yürüyün. Mazlumlar, ezilenler, itilip kakılanlar, bizimle yürüyün. Çiftçi, esnaf, işçi, memur ile cumhurbaşkanı ve milletvekili emeklisine aynı tutarda ödenek vermek için bizimle yürüyün. Emeklilerimizin banka promosyonu alabilmeleri için bizimle yürüyün. Esnafın emekli aylığından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için bizimle yürüyün. Şahit olun, sözümüz sözdür."
 
'Asgari ücret net bin 400 lira olacak'
 

Emeklilikte yaş ve prim gün sayısına takılanların mağduriyetlerini çözeceklerini vurgulayan Bahçeli, "Asgari ücretle çalışan kardeşlerim, neler çektiğinizin farkındayım. Asgari ücreti net bin 400 liraya çıkarmak, büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vermek, evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapmak için bizimle yürü Bursa. Büyükşehirlerde evi olmayan, asgari ücretle geçinen kardeşimizin bin 750 lira alabilmesi için bizimle yürü Türkiye. İmamsız ve müezzinsiz cami kalmaması için bizimle yürü Bursa. Köy ve mahalle muhtar maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi yani en az bin 400 lira olması için bizimle yürü Bursa. Köy ve mahalle ihtiyar heyetinde görev alan kardeşlerimin her ay 150 lira huzur hakkı alması için bizimle yürü Bursa" diye konuştu.
 
Bahçeli, çiftçilerin yüzünü güldüreceklerini, onların başta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdileri ucuza alabileceğini belirtti.
 
'Her yıl 700 bin kişiye iş imkanı'
 

Bahçeli, işsizlerin de artık meraklanmaması gerektiğini dile getirerek, "üreten ekonomi programları" ile her yıl 700 bin kişiye iş sağlayacaklarını aktardı.

aa


 

Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,515 µs