En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: İşçi güvenle yer altına inecek

8 Mayıs 2015 19:31 tsi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Madenler zaten anayasaya göre devletin. Çalıştıracaksa eskiden Türkiye Kömür İşletmeleri nasıl çalıştırıyorsa aynı şekilde çalıştıracağım. İşçi güvenle yer altına inecek" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, 8 Haziran'da yaşanacak bir Türkiye için hazır olduğunu söyledi.
 
CHP'nin derdinin Türkiye'nin vatandaşı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, hakça bölüşüm olduğunda, refah tabana yayıldığında derdin de çözüleceğini ifade etti.
 
Taşeron işçinin de insan olduğunu, haklarının bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Taşeron işçiliği kaldıracağız, kadro vereceğiz. İşçi yine orada adam gibi çalışacak diyoruz. Bunun kaynağı sıfır, zaten sen parayı taşerona veriyorsun.  Ben diyorum, devlet doğrudan işçiye verecek. Devletin karı var, taşerona ödenen yüzde 18 KDV var çünkü" ifadelerini kullandı.
 
Soma'da madendeki taşeron sistemini kaldıracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Madenler zaten anayasaya göre devletin. Çalıştıracaksa eskiden Türkiye Kömür İşletmeleri nasıl çalıştırıyorsa aynı şekilde çalıştıracağım. İşçi güvenle yer altına inecek. Onun da can güvenliği olacak. Meraklanma Soma, senin sorununu çözmek, madenleri yeniden açmak, güvenle çalışacağın koşulları yaratmak benim boynumun borcudur. Bunu yapacağım."
 
Petrolün yurt dışından geldiğini kendisinin de bildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse zarar etmiyor. Kardeşim sen elmasta, yakutta, pırlantada vergiyi sıfırladın da ben de mazotta vergiyi sıfırlıyorum. Aramızda bu kadar fark var. Sen birilerini düşünüyorsun ben çiftçiyi, tarlada çalışanı, üreten insanı düşünüyorum. Aramızda Ağrı Dağı kadar fark var. Sen bir yerdesin, ben bir yerdeyim, halkın yanındayım" ifadelerini kullandı.

aa
 

Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,256 µs