En Sıcak Konular

AK Parti'nin dijital ofisi kuruldu

8 Mayıs 2015 18:21 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, ilk defa kurumsal bir partinin seçim çalışmalarında Yeni Türkiye Dijital Ofisi'ni kurduğunu belirterek, "Seçimden sonraya da uzanacak. Parti çalışmalarımızda faydalanacağımız önemli bir ileti

AK Parti'nin sosyal medya çalışmalarının yürütüldüğü "Yeni Türkiye Dijital Ofisi"nin resmi açılışı ve tanıtım toplantısına katılan Atalay, büyük bir seçim kampanyasının yürütüldüğünü, bayram ve şölen havasında ülkenin her tarafında seçim çalışmalarının yapıldığını söyledi.
 
Atalay, şu ana kadar da gayet iyi ve olgun bir seçim ortamının yaşandığını ifade ederek, partilerin temel mesajlarını verdiklerini, miting alanlarına indiklerini, karşılıklı birbirini çok rahatsız etmeyen, güzel jestlerle ve coşkularla seçimin yaşandığını anlattı.
 
Parti olarak kampanyaların en etkilisini, güçlüsünü ve organize olanını yürüttüklerini vurgulayan Atalay, şöyle devam etti:

"2002'den beri yapılan seçim çalışmalarının içinde yer alıyorum. Kampanya koordinasyonunu yürüten birisi olarak söylüyorum; her seçim kampanyası bizim için olağanüstü bir etkinliktir ve çok hazırlanırız. Ekim ayında kampanya strateji ekibimizi kurduk ve çalışmaya başladık. Kampanyamıza parti olarak hep yenilikleri taşıdık, uluslararası standartları çok önemsedik. Açık hava kullanımını çok önemsedik. Şu anda dikkat ederseniz, şehirlere de gitseniz, medya ortamına da baksanız görünen AK Parti'dir. Gazetelerde günlük ilanlarımız var. 6 Mayıs'ta başladı, 6 Haziran'da bitecek. Her günün konusu bellidir. Metinleri hazırdır. 6 Haziran'a kadar bütün gazetelerin arka sayfaları AK Parti'ye aittir. Bugün eğitim var. Billboardlarımız inşallah pazar günü başlıyor. Türkiye'deki billboardların yaklaşık yüzde 50'sini kullanıyoruz. Televizyon reklamlarımız çok yaygın şekilde. Haftalık konseptlerimiz var."
 
"Türkiye'deki bir ilk"
 
Atalay, Arter firmasıyla yürütülen seçim çalışmalarında parti olarak Türkiye'ye en büyük yeniliği getirdiklerini belirterek, Yeni Türkiye Dijital Ofisi'ni kurduklarını anlattı.
 
Siyasi alandaki kampanyalarda bunun yeni bir çalışma olduğunu ifade eden Atalay, "İlk defa kurumsal bir parti böyle bir merkez kuruyor. Seçimden sonraya da uzanacak. Burayı, parti çalışmalarımızda faydalanacağımız önemli bir iletişim platformu olarak kullanacağız" dedi.
 
Çalışmada yaklaşık 200 kişinin görev aldığını dile getiren Atalay, merkez sayesinde sosyal medyayı tek merkezden daha etkili kullanacaklarını kaydetti.
 
Atalay, adayların sosyal medyayla ilgili elemanlarına Ankara'da eğitim verildiğini dile getirerek, adayların, gençlik ve kadın kollarının, tüm teşkilatların ofisle bağlantılı olduğunu aktardı.
 
"AK trol, diye bir kadromuz yok"
 
Yeni Türkiye Dijital Ofisi Direktörü Gökhan Yücel de ofisin seçimlerde AK Parti'nin dijital ve sosyal medya stratejisini yürüteceğini söyledi.
 
İlk defa dijital ve sosyal medya kurumsal kılavuzunu hazırladıklarını belirten Yücel, ofis hakkında bilgi verdi.
 
Bir gazetecinin "Kamuoyunda trol denilen bir algı var. AK Parti'nin trolleri denilen sosyal medyada bazı hesaplar olduğu şeklinde. Bununla ilgili açıklama yapabilir misiniz?" sorusu üzerine Gökhan Yücel, şunları söyledi:
 
"Tek açıklaması şu: AK Parti'nin dijital ve sosyal medya stratejisini Yeni Türkiye Dijital Ofisi yürütmektedir. Adresimiz hepinizce malumdur. Bizim görevimiz sahayı, teşkilatı bilgilendirmek, içerik üretmek, kampanyayı takip etmek. Aynı zamanda medyayı da bu konu hakkında bilgilendirmektir. Bunun yanında Yeni Türkiye Dijital Ofisi'nde 'AK trol' diye bir kadro yoktur. Ofiste dijital stratejistler, dijital analistler çalışır. Kreatif direktörler, metin yazarları, sosyologlar, yabancı dil bilen insanlar, siyasal iletişim uzmanları, yazılım mühendisleri, dijital pazarlama uzmanları ve görsel tasarım ekipleri çalışır. AK trol, biraz kamuoyunun oluşturduğu bir söylemdir. Bizim kapımız 7/24 herkese açık. Burası bir kampanya merkezidir, bir mahremiyeti vardır. Ama bu mahremiyet trollükle açıklanabilecek bir mahremiyet çerçevesi değildir."
 
"Pozitif içerikli yayın yaparız"
 

En önemli prensiplerinin pozitif kampanya yapmak olduğunu vurgulayan Yücel, "Görevlerimizin arasında insanlara hakaret etmek veya bu hakarete hakaretle cevap vermek yoktur. Biz pozitif içerikli yayın yaparız, pozitif analiz yaparız" dedi.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay da AK Parti'nin sosyal ve dijital medya ortamlarındaki çalışmaların koordinasyonunun bu ofise ait olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:
 
"Çalışmalarımızı burayla irtibatladık. İlk mesaj çıkarken de burayla paylaşıyoruz. Genel Merkez'deki seçim kampanyası strateji ekibinin başında ben varım. Ana mesajlarımızı biz zaten paylaşıyoruz. Bizim sorumluluğunu alacağımız sosyal medya platformu burası. Başka yerlerde, iyi niyetle partimize seçim kampanyasında destek vermek için bu tür çalışmalar yapabilir. Ama biz bunu başından beri, özellikle ben dile getiriyorum. Kurumsal kimliğimizi taşımayan sosyal medya ortamı mesajlarının sorumluluğunu almıyoruz."

Ofis hakkında
 
Yeni Türkiye Dijital Ofisi, içerik üretimi, sosyal medya etkileşimi, raporlama ve kampanya elçileri olmak üzere 4 temel çalışma biriminden oluşuyor. Seçim kampanyasının dijital süreçlerini yürüten ekip aynı zamanda sahadaki uygulamaların dijital koordinasyonunu da sürdürüyor.
 
Ofis tarafından milletvekili adaylarının Twitter, Instagram, Google, Facebook profilleri ile web sayfa tasarımları, dijital kurumsal kimliğe uygun olarak düzenlendi. Ofis, milletvekili adaylarının sosyal medya ekipleriyle koordinasyon içinde çalışmalarını sürdürüyor.

aa


Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,757 µs