En Sıcak Konular

'Onlara artık CHDP diyebiliriz'

8 Mayıs 2015 18:04 tsi
'Onlara artık CHDP diyebiliriz'
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bitlis Gökmeydanı'nda partisince düzenlenen mitingde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, CHP ile HDP'nin ikiz kardeş haline geldiğini, ikisinin birden İmam Hatip'e ve Diyanet'e karşı çıktığını belirterek, "Onlara artık CHDP diyebiliriz" dedi.
 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP ve CHP'nin, bu milletin tarihi ile barışık olmadığını belirterek, "Aksine ikisi de Diyanet'e savaş açarak, aynı anda aynı söylemlerle, bu milletin tarihi ile yabancılaşarak, ruh ikizi olmuşlardır, onlara artık CHDP diyebiliriz" dedi.
 
Başbakan Davutoğlu, Bitlis Gökmeydanı'nda partisince düzenlenen mitingdeki konuşmasına, "Huda’nın cennetidir bu şehr-i Bitlis, alemin ziynetidir bu şehr-i Bitlis, gönüller nimetidir bu şehr-i Bitlis, dünyanın cennetidir bu şehr-i Bitlis. Cihanın cenneti Bitlis’e selam olsun, Bitlis’in beş minaresine, Bitlis’in dağlarına, ovalarına, Bitlis’in yiğitlerine selam olsun” sözleriyle başladı.
 
Başbakan Davutoğlu, miting öncesinde, Bitlis’in kanaat önderleriyle buluştuğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
 
"Bir kanaat önderi, bir mele öyle bir söz dedi ki yüreğime işledi. Dedi ki ( Başbakan sizi davet ediyor, dediler. Eskiden bizi karakola çağırıyorlardı şimdi biziBaşbakan davet ediyor. Aradaki fark bu) dedi. Ben de ona dedim ki, biz Bitlis’in huzuruna geliriz, bu yiğit insanların, bacıların ilim dergahına, huzuruna geliriz, ondan nasihat, dua isteriz. Yola çıkarken Bitlis’in irfanını yanımızda görmek isteriz. Bitlis, yanımızda mısınız? Duayla, destekle, birlik beraberlik yolunda yanımızda mısınız? İnşallah Bitlis’te 3’te 3 yapacak mıyız?”
 
"Birisi Kürt Baas'ı, biri Türk Baas'ı"
 
Başbakan Davutoğlu, 78 milyonu bir ve beraber kılmak için yola çıktıklarına vurgu yaparak, "Bu kardeşliği geleceğe taşımaya hazır mıyız? İşte bizim için her yerde, her zaman insan onuru esastır. Dikkat ediniz, bir taraftan Türkiye’de o tarihi bağları koparmaya çalışırken bu zihniyet, diğer taraftan da tam eş Başkan anlayışı içinde AK Parti’yi zayıflatmaya çalışıyorlar. Çünkü CHP ile HDP ruh ikizi gibi. Esed’in Arap dünyasındaki karşılığı bunlar. Birisi Kürt Baas'ı, biri Türk Baas'ı” dedi.
 
"Bütün vatandaşlarla buluşabilen tek parti AK Parti"
 
Başbakan Davutoğlu, bugün Bitlis'te öğleden sonra da Adıyaman'da, yarın Hatay ve Mersin'de, daha sonra Adana ve Şanlıurfa'da olacağını, ardından Ege'ye çıkacağını belirterek, "Türkiye'nin bütününde vatandaşlarla buluşabilen tek parti, AK Parti'dir" dedi.
 
Diğer siyasi partilerin sadece belli bölgelerdeki kesimlere hitap ettiğini anlatan Davutoğlu, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 2011'de Bitlis'e gelmiş" dedi. Partililerden "Yuh" sesleri gelmesi üzerine de Davutoğlu, "Yuhalamayın" diyerek engel oldu.
 
'Beklediler ki Çözüm Süreci dumura uğrasın'
 
12 yılda, bir taraftan özgürlükler ve Çözüm Süreci, diğer taraftan da ekonomik kalkınma dediklerini belirten Davutoğlu, Türkiye ayakları üstünde doğrulmuşken bir çok tuzaklar kurulduğunu söyledi.
 
Davutoğlu, Çözüm Süreci'ni başlattıklarında gezi provokasyonlarıyla Türkiye'yi kaosa sürüklemek istediklerini, arkasından 17-25 Aralık operasyonlarıyla paralel çeteyi devreye soktuklarını, tam Çözüm Süreci ivme kazanmışken, 6-7 Ekim olaylarını, şiddeti bütün Türkiye'de yaymaya çalıştıklarını bildirdi.
 
Davutoğlu, "Hem CHP hem HDP hem MHP hem de paralel ve arkasındaki uluslararası cephe, istediler ki beklediler ki Çözüm Süreci dumura uğrasın, aksasın. Sizin huzurunuzda söz veriyoruz. Ne olursa olsun, seçimde ne netice alınırsa alınsın Çözüm Süreci kararlılıkla sonuca ve nihayete erecektir" dedi.
 
'Havaalanının etüt çalışmalarına başlıyoruz'
 

Organize sanayi bölgesinin yanına lojistik merkez kuracaklarını, Bitlis'in ekonominin bu bölgedeki lojistik alanlarından biri haline geleceğini ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:
 
"Biraz önce Ulaştırma Bakanımızla da konuştum. İnşallah Bitlis, özellikle de Tatvan'a da bir müjde, kamulaştırma orada yapılıyor, havaalanının etüt çalışmalarına başlıyoruz. Bitlis'i hem havaalanı imkanı hem yollar itibarıyla ve hem de Tatvan'daki feribotlarla demir, karayolu, havayoluyla birlikte buluşturacağız. Bitlis'i kavşak şehirlerden biri yapacağız."
 
Davutoğlu'nun Bitlis programında, güvenlik tebdirleri kapsamında ilk kez ATAK helikopteri de kullanıldı.

aa








Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,146 µs