En Sıcak Konular

CHP'li Selvi: Kamu çalışanlarına baskı uygulanıyor

22 Eylül 2007 14:06 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Selvi, 2 milyon civarındaki kamu çalışanına baskı ve sürgün uygulandığını savundu ve kamu çalışanlarına toplu İş sözleşmesi yapma hakkı bile verilmediğini söyledi.

CHP'li Selvi, yaptığı yazılı açıklamada, AKP iktidarının kamu çalışanlarına yönelik izlediği politikayı eleştirdi. 5 yıllık AKP iktidarında 50 bin ailenin örgütlenme-sendikalaşma hakkını kullanmaları nedeniyle işsizliğe, açlığa terk edildiğini öne süren Selvi, şöyle dedi :

"Erdoğan Hükümeti, halkı uyutabilmek ve oyalayabilmek için medyaya, gerçek aydınlara, düşünürlere, yurtseverlere, gazetecilere, Anayasal kurumlara ve halka her geçen gün istikrarlı biçimde baskısını artırmakla ve yaygınlaştırmaktadır. Ülkede yeniden, çok büyük tehlike oluşturacak yersiz gerginlikler yaratmaya, halkın sorunlarını ve beklentilerini saptırmaya çalışması kısa sürede bir kez daha kendisine verilen krediyi boşa harcayacağını göstermektedir."

 KAMU ÇALIŞANINA BASKI VE SÜRGÜN

2 milyon civarındaki kamu çalışanına baskı ve sürgün uygulandığını savunan Selvi, kamu çalışanlarına toplu iş sözleşmeleri yapma hakkı bile verilmediğini söyledi. Selvi, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi :

"Bugün demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden, uluslararası saygınlıktan bahseden AKP kendi ideolojisi ve diğer emperyalist güçlerin talep ve isteklerini yerine getirmek için büyük çaba içindedir. Faşizan anlayış ve yaklaşımlar içinde çırpınmaktadır. Erdoğan’ın ve AKP’nin hiçbir konuda inandırıcılığı kalmamıştır. Halkımız binlerce sendikacı, temsilci ve milyonlarca işçi ve memurumuz bunu açıkça görmektedir. Bu konuda CHP görev ve sorumluluğunu bilinçle, kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir. Bu gelinen noktada, yargının, sendikaların, gerçek aydınların, düşünür ve yazarların demokrasiden, özgürlüklerden yana olanların örgütlenme özgürlüklerine gereken ağırlığı, duyarlılığı göstermesine her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Örgütsüz toplumun demokrasiyi koruyup, geliştiremeyeceği, en temel haklarını dahi elde edemeyeceği bilinciyle tavır alınmalıdır.” 
 
Hurriyet



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,523 µs