En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı'ndan taziye mesajı

8 Mayıs 2015 13:30 tsi
Usta sanatçı Zeki Alasya'nın vefatı üzerine devlet büyüklerinden taziye mesajları geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya'ya rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyasına başsağlığı diledi.

Erdoğan, yayımladığı başsağlığı mesajında, "Türk sinema ve tiyatrosunun saygıdeğer ismi, oyuncu ve yönetmen Alasya'nın vefatını derin bir teessürle öğrendiğini" belirtti.

Alasya'nın sanatçı kişiliği ve canlandırdığı karakterlerle her yaştan vatandaşın sevgisini kazandığını, oyuncu ve yönetmen kimliğiyle sinema ve tiyatronun gelişmesinde önemli rol oynadığını belirten Erdoğan, "Aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinen merhum sanatçımız, her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecektir. Kıymetli sanatçımız Zeki Alasya'ya rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, sanatçının ailesine başsağlığı diledi

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya'nın vefatından dolayı başsağlığı diledi.

 Atalay, AK Parti'nin sosyal medya çalışmalarının yürütüldüğü "Yeni Türkiye Dijital Ofisi"nin resmi açılışına ve tanıtım toplantısına katıldı.

Alasya'nın vefatına ilişkin soru üzerine Atalay, "Allah rahmet eylesin. Gelirken telefonlarımıza mesaj düştü. Ailesine, sevenlerine de başsağlığı diliyorum. Bir sanatçımızın kaybıdır. Çok da ani geldi doğrusu" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek:

 "Oyunlarında ve filmlerinde sıklıkla toplumsal konuları işleyen değerli sanatçımızı her zaman özlemle anacağız"

 TBMM Başkanı Cemil Çiçek, tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya'nın vefatına ilişkin, "Oyunlarında ve filmlerinde sıklıkla toplumsal konuları işleyen değerli sanatçımızı her zaman özlemle anacağız" dedi.

 Çiçek, Zeki Alasya'nın vefatı nedeniyle yayımladığı başsağlığı mesajında, Alasya'nın vefat haberini almaktan büyük üzüntü duyduğunu kaydetti.

 Türkiye'nin bir büyük oyuncusunu daha kaybettiğini belirten Çiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 "Hafızamızda geniş bir yere sahip olan, televizyon öncesi kuşak sanatçılarından olan Zeki Alasya, 50 yılı aşkın oyunculuk hayatında her zaman örnek bir kişi olmuştur.

 Canlandırdığı karakterlerle, seyircisiyle çok yakın bir iletişim kurmuştur. Oyunlarında ve filmlerinde sıklıkla toplumsal konuları işleyen değerli sanatçımızı her zaman özlemle anacağız. Genç sanatçıların örnek alması gereken bir oyuncu olan Zeki Alasya'ya Allah'tan rahmet diliyorum. Türk sinema, tiyatro ve televizyon dünyasının ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun."

aa

Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,382 µs