En Sıcak Konular

Kamusal alan başörtüsüne açılsın!

22 Eylül 2007 13:58 tsi
Kamusal alan başörtüsüne açılsın! BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, başörtüsü sorununun çözümünde özgürlükten yana olduklarını belirterek, türbana kamusal alanın açılmasından yana olduklarını söyledi ve rektörlere çattı: Peygambere hakarette de susmayın!

Yazıcıoğlu, “Herkese kamusal alan açılmalı, eğitim hakkı ve çalışma hakkı sağlanmalı, kadınlarımız arasında ayrımcılığa son verilmeli” dedi

Ramazan nedeniyle bir iftar yemeği veren Yazıcıoğlu, son günlerde yoğun şekilde tartışılan türban tartışmasıyla ilgili görüşlerini açıkladı. Yazıcıoğlu, bu konuda şu değerlendirmeyi yaptı:

“Biz kesinlikle başörtüsü sorununu görmezden gelerek ya da yasaklayarak değil, özgürlüklerle çözmekten yanayız. Herkese kamusal alan açılmalı, eğitim hakkı ve çalışma hakkı sağlanmalı, kadınlarımız arasında ayrımcılığa son verilmeli ve vatandaşımızın tam bir eşitlik anlayışı içerisinde ülkenin her türlü imkanından adaletle yararlanması teminat altına alınmalıdır. Türkiye, Anayasasını değiştirecekse mutlaka bunları yaparak değiştirmelidir.”

Yazıcıoğlu, yeni anayasa tartışmalarının türban tartışmasına boğulmasının yanlışlığını vurgulayarak, sanki Türkiye’nin böyle bir sorunu yokmuş gibi anayasa hazırlamanın da yanlış olacağını bildirdi.

Yazıcıoğlu, yeni anayasa çalışmaları nedeniyle AKP iktidarına bazı uyarılarda bulundu. Yazıcıoğlu, anayasanın kesinlikle federasyona yol açacak bir yapı ortaya koymaması gerektiğini söyledi. Yazıcıoğlu, “İktidarı da ülke bütünlüğünü tehdit altına alacak, ülkeyi federasyonlaşmaya götürecek ve dil karmaşasıyla yeni milliyetler üretmesini sağlayacak yollar açmaması konusunda uyarıyoruz” dedi.

Yazıcıoğlu, Rektörler Komitesinin, Türk Milletine “soykırım” iftirası atıldığında da susmamasını beklediklerini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“ Şu ana kadar Türk Milletinin tarihinde yapmadığı bir soykırımı yapmış gibi göstererek iftiraya uğradığında acaba bu Rektörler Kurulu neden hiçbir zaman toplanmamışlardır? Niye bu ülke birçok tehditle karşı karşıya kaldığında, yurt dışında Peygamber Efendimize hakaretler yapıldığında bu Rektörler Kurulundan bir tek satır yazı, bir tavır şimdiye kadar görmemişizdir. Dolayısıyla bu yabancı, jakoben, milletin inanç ve değerlerine saygı göstermeyen, ilimle değil, sadece yasaklarla gündeme gelen bu kurumu ve Kurulun üyelerini biz de millet olarak dikkate almıyoruz.”

Hurriyet



Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,195 µs