En Sıcak Konular

Erdoğan: Kırıldığımı söyledim

8 Mayıs 2015 08:28 tsi
Erdoğan: Kırıldığımı söyledim Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1. Dünya Savaşı'nın 100. yıldönümü ve 1915 olaylarının ele alındığı Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda 19 tarihçi ve akademisyeni ağırladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin'e, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili aldıkları karar ve sergiledikleri tutum nedeniyle tepkisini ilettiğini belirten Erdoğan, "Putin ile telefonda konuştum. Kırıldığımı söyledim. İlişkilerimize zarar verdiğini ve yeninden gözden geçirebileceğimizi söyledim" dedi. Rusya'nın bu tutumu ve Putin'in 24 Nisan'da Erivan'daki anma törenine katılması nedeniyle, kendisinin davet edilmesine rağmen 9 Mayıs'ta Rusya'da yapılacak törenlere katılmayacağını ifade eden Erdoğan misafirlerine, "Moskova'daki törenlere biz büyükelçi ya da maslahatgüzar düzeyinde katılacağız" dedi.

Ağırlıklı olarak Ermeni meselesinin görüşüldüğü toplantıda selefine de üstü kapalı eleştiride bulunan Erdoğan, "Daha önce farklı adımlar atıldı. Erivan'a gidildi, maç izlendi. Bunlar sıcak, ilişkilerin yumuşadığı mesajları veriyor gibi görüldü ama bu Erivan'ın elini güçlendirdi. Daha sonra üzerimize daha sert gelindi" ifadelerini kulladı.

Yaklaşık 3,5 saat süren toplantıda tarihçilere çağrıda bulunan Erdoğan, "100. yıllar peş peşe geliyor. Önümüze Kut'ül Amare zaferinin 100. yıldönümü var. Medine Müdafaasına, barış anlaşmalarına kadar birçok yıldönümü geliyor. Bu 100. yılları atlama tahtası olarak kullanalım, topluma tarih bilinci kazandıralım" diye konuştu.

Ermeni iddialarına karşı Türkiye'nin tavrını netleştirmesi gerektiğini de vurgulayan Erdoğan şöyle konuştu: "Ben tavrımı net ortaya koydum. Putin'e de diğer liderlere de 'Burada kompleksimiz yok. Bu noktada askeri arşivi de açmaya hazırız. Sakınacak bir şeyimiz yok' dedik"

Sabah



Bu haber 886 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,002 µs