En Sıcak Konular

'Mesele AK Parti'nin yürüyüşünü durdurmak'

8 Mayıs 2015 08:04 tsi
'Mesele AK Parti'nin yürüyüşünü durdurmak' AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Elazığ'da, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen AK Parti Mitingi'nde halka hitap etti.

Başbakan Davutoğlu, "Neden bir anda HDP, CHP, paralel birleşti? Ne tuzak kuruyorlar biliyor musunuz? Mesele AK Parti'nin yürüyüşünü durdurmak" dedi.
 
AK Parti iktidara gelmeden önce Türkiye'nin yaşadığı ekonomik krizi hatırlatan Davutoğlu, "Türkiye, bir milli piyade tüfeği dahi yapamıyordu. Şimdi aziz Elazığlılar, üç gün önce Türk semalarında yerli yapım ATAK helikopteri uçtu. Kim uçurdu? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Türkiye, tanka hibe olarak muhtaçtı? Şimdi kendi tankımızı yapıyoruz, Altay tankı. Kim yapıyor? Onlar konuşur, AK Parti yapar" dedi.
 
"Zalimle biz işbirliği yapar mıyız?"
 
Davutoğlu, Sultan Alparslan'ın ordusundaki Türk, Kürt ve Zaza yiğitlerinin torunlarını, ebediyen kardeş kılacaklarını söyledi.
 
Davutoğlu, "CHP Genel Başkanı diyor ki, hani Esed'in arkadaşı bu, Esed var ya, kimyasal silah kullanan Esed var ya onun arkadaşı, ona milletvekillerini gönderen, 'Suriyelileri geri göndereceğiz' diyor. Biz 'tanrı misafiriyim' deyip kapımızı çalan misafiri kapıda koyar mıyız? Zalimden kaçan yetimleri zalime teslim eder miyiz? Zalimle biz işbirliği yapar mıyız?" ifadesini kullandı.
 
Davutoğlu, şöyle devam etti:
 
"İnönü, 1944'de Boraltan Köprüsü'nde 146 Azeri kardeşimiz, can Azerbaycan'dan gelen kardeşimiz, Rus zulmünden, düşman zulmünden kaçıp bu topraklara geldiğinde onları düşmana vermişti. 146'sını da şehit ettiler askerimizin gözü önünde, biz bir daha böyle zillete izin verir miyiz? Zalime masumu teslim eder miyiz? Bir Azeri şair, yüreğinden gelen bir şiir okudu: 'Bizi siz öldürün, vermeyin Rus'a, yakışmaz Türklüğe, sığmaz namusa, men ne diyem bu vefasız dağlara, öz gardaşı dönek olan ağlara.' Biz öz gardaşımızı ağlatır mıyız? Filistinliyi, Suriyeliyi, Türkmeni, Kürdü, Arabı ağlatır mıyız?
 
Onun için bize düşmanlar. Neden hepsi birleştiler? Neden bir anda HDP, CHP, paralel, hepsi birleşti? Çünkü, bakın CHP Genel Başkanı'nın bir danışmanı diyor ki; 'HDP'nin barajı aşmasını istiyoruz.' HDP'liler de arka kapıdan gelen paralelin sözcüsü ile Diyarbakır'da görüşüyorlar. Ne dolap çeviriyor bunlar, ne tuzak kuruyorlar bunlar biliyor musunuz? Mesele; AK Parti'nin yürüyüşünü durdurmak. Durdurabilirler mi? Cumhurbaşkanımıza 'Muhtar olamaz' dediler, cumhurbaşkanı oldu mu? Engelleyebildiler mi? Engelleyemezler. Kalbinde Allah'a iman, arkasında millet, önünde tarih olanları kimse engelleyemez."
 
"Bu günler imtihan günleridir"
 
Başbakan Davutoğlu, "Bu hain tuzakları kuranlar Türkiye'nin büyümesinden, yükselmesinden, Somali'ye, Arakan'a, Bosna'ya, Irak'a, Suriye'ye sahip çıkmasından rahatsızlar. Onlar rahatsız olsunlar, biz zalimi rahatsız etmeye, mazluma da bağrımızı açmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
 
Davutoğlu, "Bunlar, Türkiye'nin yükselen gücünden rahatsız olan uluslararası çevrelerle işbirliği halindeler. Bu HDP Eşbaşkanı Ermeni, Rus, Fransız ağzıyla, bizim dedelerimizin soykırım yaptığını iddia etti. Buna cevap verecek misiniz? Haddini bildirecek misiniz? 'Sen Elazığ'a yaklaşamazsın buradan oy alamazsın' diyecek misiniz? Çünkü bu günler imtihan günleridir" ifadesini kullandı.
 
"İşte biz tarihimizle kavga edenlerle problemliyiz" diyen Davutoğlu, HDP' Kürt, CHP'nin ise Türk ulusalcısı olduğunu kaydetti.
 
"Hep dik duracağız"
 
Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran'dan sonra insan onuruna özgürlüklere dayalı yeni bir anayasayla yeni Türkiye'ye yürüdüklerini ifade etti.
 
Davutoğlu, "tek bayrak" dediklerini çünkü bu bayrağın hilalinin, tevhidin sembolü olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Tevhidi savunmaya var mısınız? Bu hilalin yıldızı istiklalin sembolüdür. İstiklali savunmaya var mısınız? Bu bayrağın alı, şehidimizin kanıdır. Şehidimizin kanını korumaya var mısınız? Tek vatan diyoruz. Herkes onurla yaşadığı, özgürce yaşadığı, kendi dilini kendi örfünü, anadilini her türlü kültürünü yaşadığı özgür tek vatan diyoruz. 780 bin kilometrekarelik vatanımızı yüceltmeye var mısınız? Bu vatanın her bir köşesine Hakkari'yi Edirne'ye kardeş kılmaya var mısınız? Diyarbakır'ın Ulucami'ni Bursa'nın Ulucami'ne kardeş kılmaya var mısınız? Bu kardeşliği engellemek için silah kullanana, terör yapana şiddet yapana dur demeye var mısınız? Yeter artık bu silahları gömün, bu terörü bitirin, millete milletin evlatlarına, analarına acı yaşatmayın diye haykırmaya var mısınız? Türkiye'nin batısında barıştan, demokrasiden, doğusunda ise baskıyla oy toplamaya çalışanların arkasında duranlara ders vermeye var mısınız? Elazığ sen bizim yüreğimizin paresisin, Elazığ ceddine rahmet."

aa

 

Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,764 µs