En Sıcak Konular

Akçakoca sel suları altında kaldı

22 Eylül 2007 12:02 tsi
Düzce'nin Akçakoca ilçesinde en az 65 iş yeri, 5 ev ve 1 büyük alışveriş merkezini su bastı. Zonguldak ve Ereğli'de de yağmur suları pek çok evi sulan altında bıraktı...

Akçakoca'da dün gece başlayan sağanak yağmur sonrası ilçe merkezinden geçen Çivi Deresi taştı. Kent merkezini etkisi altına alan su baskını sonrası ilk belirlemelere göre 65 iş yeri, 5 ev ve 1 büyük alışveriş merkezini su bastığı bildirildi.

Yetkililer, selden etkilenen Çuhallı Çarşısı ve Demirciler Sitesi'nde çalışma başlatıldığını kaydederek, hasar tespit çalışmalarına başlandığını vurguladı.

Bu arada, Akçakoca Merkez Camisi altında bulunan iş yerlerinde büyük çapta maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Öte yandan, yağış sırasında kent geneline düşen yıldırımlar sonrası elektrik kesintisi yaşandığı ifade edilirken, fırtına nedeniyle Karadeniz'de dalga boyunun 5 metreye ulaştığı belirtildi.

ZONGULDAK VE EREĞLİ'DE SU BASKINLARI

Zonguldak'ta gece başlayan ve aralıklarla devam eden şiddetli yağış nedeniyle kent merkezi ve Ereğli ilçesinde bazı derelerin taşması sonucu, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, şiddetli yağış nedeniyle Kozlu beldesi Ilıksu mevkisinden geçen Ilıksu Deresi'nin taşması sonucu bazı evlerin birinci katlarıyla iş yerlerine su girdi. Esnaf ve vatandaşlar, kova ve küreklerle su boşaltmaya çalıştı.

Evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar, derenin döküldüğü sahile kadar taşması nedeniyle işlerine gidemediler. Bazıları ise yağmur suyuyla gelen odunları topladı. Kent merkezinde de su kanallarının tıkanması sonucu bazı iş yerlerinin zemin katlarını su bastı. Esnaf, dükkanlarına dolan suyu kova ve küreklerle boşaltmaya çalışırken, belediye ekipleri de tıkanan su kanallarını açmak için çalıştı.

Esnaf Naci Kırlak, binalarının altından su kanalı geçmesi nedeniyle iş yerini su bastığını belirterek, ''Dükkanımda bulanan 70 bin YTL tutarındaki mobilyaların tamamı zarar gördü. Yeterli önlemlerinin alınmamasından mağdur olduk'' dedi. Polis ekipleri, dere yataklarını taşma tehlikesine karşı kontrol etti.

-EREĞLİ'DE İKİ DERE TAŞTI-

Ereğli ilçesinde de Kabasakal ve Pençes derelerinin taşması sonucu bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yeşiltepe mevkisinden akan yağmur suyu, sosyete pazarındaki pazarcı tezgahlarını sürükledi. Ereğli-Zonguldak karayolunda biriken molozlar, trafik akışında aksamalara yol açtı. Kavaklık Mahallesi'nde de evlerin birinci katları su altında kaldı.

Binaların önünde biriken su nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Kavaklık Mahallesi Muhtarı Nazif Kaplan, ağustos ayındaki şiddetli yağış nedeniyle de su baskınları yaşadıklarını, Devlet Su İşleri Müdürlüğüne gerekli bilgiyi vermelerine rağmen halen bir çalışma yapılmamasının vatandaşları mağdur ettiğini söyledi.

Vatandaşlar ve esnaf, ev ve iş yerlerine basan sularını boşaltmak için çaba harcadı. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi ve Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, su baskını olan bölgelerde incelemelerde bulundu. Meteoroloji Müdürlüğü yetkileri, kentte geceden itibaren metrekareye 86.8 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

 haber7



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,805 µs