En Sıcak Konular

Gürsel Tekin'in olay Suriye iddiasına ilk yanıt

7 Mayıs 2015 16:23 tsi
'Kaynağım çok sağlam' diyen ve Türkiye'nin iki gün içinde Suriye'ye gireceğini iddia eden CHP'li Gürsel Tekin'e hükümetten ilk yanıt.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı TanerYıldız, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in, Türkiye'nin iki gün içinde Suriye'ye gireceği iddiası hakkında, "Kaynaklarını açıklasın, biz kaynaklarını tekrar gözden geçirmesini tavsiye ediyoruz kendisine" dedi.

Bakan Yıldız, TÜBİTAK tarafından yürütülen Milli Güneş Enerjisi Santral Teknolojisi (MİLGES), Milli Hidroelektrik Santral Teknolojisi (MİLHES), Yüksek Gerilim Doğru Akım Teknolojisi (YGDA) ile Milli Türbin Kanadı Teknolojisi (MİLKANAT) projelerinin tanıtımı toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in "Türkiye'nin iki gün içinde Suriye'ye gireceğine" ilişkin iddiasının sorulması üzerine Yıldız, "Kaynaklarını açıklasın, biz kaynaklarını tekrar gözden geçirmesini tavsiye ediyoruz kendisine" diye konuştu.

TEKİN, İDDİASIYLA İLGİLİ BUGÜN DE KONUŞTU

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 1 Mayıs olayları sırasında İstanbul Beşiktaş'ta yaralanan Özgür Altunbilek'i evinde ziyaret etti. Tekin'e burada bugün bir gazetedeki röportajında söylediği "Türkiye'nin 2 gün içinde Suriye'ye girecek" açıklamaları soruldu.

TEHLİKEYE PARMAK BASMAK İSTEDİK

"Özellikle dış politikalar konusunda önemli olumsuzluklar yaşanıyor" diyen Tekin, şunları söyledi: "Son dönemlerde gerek Musul'daki olaylardan kaynaklı gerekse Ortadoğu'daki sorunlardan dolayı hemen hemen bütün yabancı gazeteleri açtığınızda, buna kısmen Türk gazeteleri de dahil,  önümüzdeki süreçte olumsuzlukların olabileceğiyle ilgili çeşitli haberler olmasına rağmen, seçim sahalarında hertürlü sey konuşuluyor. Ancak bu meseleyle ilgili sayın Davutoğlu yada dışişleri bakanının tek bir cümlesini duymuş değiliz. Umut ediyoruz ki bu sorun doğru değildir. Bu sorunun muhatabı biz değiliz. Biz ortada olan bir iddiayı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.  Ben bu iddiaların doğru çıkmasını istemiyorum. Bu iddiaların yada elimize gelen bilgilerin doğru olmadığına inanmak istiyorum. Hükümet umarız bu konuda bir açıklama yapacaktır. Çünkü kamuoyu çok tedirgin. İçeride yeteri kadar sorunlarımız var. Bu sorunlarımızla birlikte seçim arifesinde Türkiye'nin  böyle bir macerayı sürüklenmesi kabul edilecek bir anlayış değildir. Bir birey olarak ,CHP milletvekili olarak bu tehlikeye parmak basmak istedik. Ben hükümet yetkililerinden bir cevap bekliyorum."

"BU BİGLİ ÇOK SAĞLAM KAYNAKTAN" DEMİŞTİ

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Taraf gazetesine konuşmuş, en geç iki gün içinde ordunun Suriye'ye sokulacağını iddia etmişti. Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bilgi çok sağlam bir kaynaktan. Aynı kaynak daha önce de Süleyman Şah Türbesi'nde askerlerimizin IŞİD'in insafına terk edildiğini söylemişti. Bana verilen bilgiye göre, Türkiye bu akşam ya da yarın askeri operasyon yaparak Suriye'ye girecek. Başbakan'a sesleniyorum, Çıkın, böyle bir çılgınlık yok, o iddia yanlış deyin. Beni yalanlayın".

Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,063 µs