En Sıcak Konular

Davutoğlu: HDP Türkiyelileşemedi

7 Mayıs 2015 15:22 tsi
Davutoğlu: HDP Türkiyelileşemedi "Bunların bütün meselesi, Paralel'in de CHP'nin de HDP'nin de, AK Parti'nin getirdiği yükselişi durdurmak"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Bingöl PTT Meydanı'ndaki mitingindeki konuşmasına, Bingöllü yiğit Türkleri, Kürtleri, Zazaları selamlayarak başladı.

7 Haziran'daki seçimden zaferle çıkacakları inancını taşıdığını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Buraya sizlerle kıyamete kadar sürecek kardeşliği, çözümü, demokrasiyi, özgürlüğü konuşmaya geldik" dedi.

Şimdi birilerinin bir tuzak içinde olduğunu, CHP'nin tekrar, tek parti dönemini aratacak şekilde Diyanetle ve imam hatiple hesaplaşmaya çalıştığını vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Biz tek parti anlayışının geri gelmesine izin verir miyiz? CHP'nin genel başkan danışmanı diyor ki 'HDP'nin barajı geçmesi bizim için çok önemli.' Koalisyonu görüyor musunuz Bingöl'lüler, CHP ile HDP el ele. İkisinin zihniyeti de aynı. Bu bölgede zulmü, en büyük baskıyı tek parti döneminde CHP yaptı. 12 Eylül zihniyeti kimin ürünü? CHP'nin. Ama bakıyorsunuz bugün CHP ile HDP aynı yolda. Neden? Çünkü HDP'nin zihniyeti de CHP gibi ulusalcı, etnik bazda bakıyor, milleti kuşatmıyor."

"İki eş başkan yetmiyor"

Davutoğlu, " HDP Türkiyelileşeceğim" dediğinde umutlandıklarını belirterek, "Keşke Türkiyelileşsin, bütün Türkiye'yi kuşatsın diye beklemiştik. Ama ne oldu biliyor musunuz?HDP Türkiyelileşemedi CHP'lileşti, aynı zihniyeti savunuyor. Oda 'Diyaneti kapatacağız' diyor. Diyanetin size ne zararı oldu?" diye sordu.

Diyanetin bütün Türkiye'de ilmin, irfanın, ahlakın sözcüsü olduğunu belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

" HDP Eş Başkanı...Şimdi ben onlara şunu söylüyorum; iki eş başkan yetmiyor. HDP'liler biliyorsunuz, paralelin sözcüsüHDP Belediye Başkanı ile Diyarbakır'da kapalı kapılar ardından konuştu. Şimdi benim teklifim onlara şu; 3'lü bir eş başkanlık yapsınlar. Paralel, HDP, CHP üçlü eşbaşkan. Çünkü bunların bütün meselesi, paralelin de CHP'nin de HDP'nin de AK Parti'nin getirdiği yükselişi durdurmak."

"Ermenistan haritasının önünde poz verdi poz"

"HDP Eş Başkanı Demirtaş, Amerika'ya gittiğinde, Ermeni soykırımı iddiaları çerçevesinde Ermeni diasporasıyla bütün bu bölgeyi Ermenistan olarak gösteren bir haritanın önünde poz verdi poz" ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizin dedeleriniz, Kürt, Zaza ve Türk, bu bölgede soykırım yaptı diyenler var, siz buna razı mısınız? Bizim tarihimizde soykırım yoktur bre gafil diyecek misiniz? Orada Ermeni diasporasını memnun etti, buradan da Yahudilere bir mesaj olsun diye, 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' dedi. Kudüs kimin kutsal mekanıdır? Müslümanların, bizim milletimizin kutsal mekanıdır."

" HDP Eş BaşkanıCHP Genel Başkanı'na cevap vermiyor"

Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'ye sığınan mazlumları Suriye'ye geri göndermek istediğini belirten Davutoğlu, "Ama Demirtaş'tan ses yok. 'Nereye gönderiyorsun Kobani'den gelen mazlumları?' demiyor. 6-7 Ekim'de biz yüz binlerce Kürt kardeşimizi Kobani'den alırken, bize karşı isyan eden, size karşı isyan eden, buralarda şiddet uygulayan HDP Eş Başkanı, CHP Genel Başkanı'na cevap vermiyor. 'Biz Kürtleri geri göndermeyiz' demiyor. Neden? Zihniyetleri aynı" diye konuştu.

AA



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,064 µs