En Sıcak Konular

ASELSAN ve Terma işbirliği yapacak

7 Mayıs 2015 12:48 tsi
ASELSAN ile Danimarka merkezli yerleşik global savunma ve güvenlik çözümleri sağlayıcısı Terma, radar ve elektronik harp sistemlerinin savaş uçaklarına entegrasyonu konusunda iş birliği yapacak.

ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’daki IDEF’15 Fuarında, iki şirket arasında iş birliği yapılmasına yönelik mutabakat muhtırası imzalandı.
 
Mutabakat metni, radar ve elektronik harp sistemlerinin savaş uçaklarına entegrasyonunu ve Terma’nın Modüler Keşif Podu’na (MRP) ait telif haklarının ASELSAN’a devrini kapsıyor. Mutabakat zaptının amacının, potansiyel iş birliği alanlarına yönelik bir anlaşma sağlanması olduğu da belirtildi.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen Terma Genel Müdür Yardımcısı Steen M. Lynenskjold, “Şirketlerimiz arasında büyük bir sinerji görmekteyiz. Terma'nın 3 boyutlu ses teknolojisi dahil, elektronik harp ve havacılık konusundaki tecrübesi, ortak çalışma yönünde büyük fırsatlar doğurmaktadır. ASELSAN’ın ve bizim yeteneklerimizi bir araya getirerek hava kuvvetlerine kendini kanıtlamış ve güvenilir çözümler sağlamak için sabırsızlık duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
 
ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve ASELSAN Radar ve Elektronik Harp Sistemleri Sektör Başkanı Oğuz Şener de Terma ile iş birliğinin, savaş uçaklarında ASELSAN tasarımı radar ve elektronik harp sistemleri çözümlerini kullanan müşterilere ilave katma değer sağlayacağını bildirdi.
 
Terma, savaş uçakları için keşif podları, elektronik bileşenler ve yazılımlar tasarlayıp geliştiriyor ve bu tarz gelişmiş malzemeleri endüstriye ve uluslararası savunma pazarındaki müşterilerine sunuyor.

aa


Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,538 µs