En Sıcak Konular

İşte Ergenekon'un yol haritası

22 Eylül 2007 10:56 tsi
İşte Ergenekon'un yol haritası Ümraniye’de 27 adet el bombası bulunmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada "Ergenekon" adlı gizli oluşumun stratejilerini anlatan "yol haritası" bulundu. Ergenekon adlı gizli oluşumun şifreleri çözülüyor.

Kuddusi Okkır’ın İstanbul’daki evinde yapılan aramalarda şifreli klasörlerin dosyalandığı CD’ler ele geçti. "Ayrık Otu Master Plan" adlı klasör içinden Ergenekon’un sözde milli örgütlenmesini "görünenler" ve "görünmeyenler" olarak kurmayı planladığı ortaya çıktı.

"AYRIK OTU" BENZETMESİ

Polisin el koyduğu CD’deki "Ayrık Otu" isimli klasör, "Siyasi, ekonomik, kültürel, teknolojik geleceğimiz, özetle ülkemizin bekası için kendi senaryolarımızı hazırlamak zorundayız" ifadesiyle başlıyor ve şöyle devam ediyor: "Henüz yolun başlangıcında olan bizler, sahip olduğumuz imkanları bir elma çekirdeği olarak algılamalıyız. Bizlerin 'bir ağaç, bir orman olma' istek ve kararlılığımız var.”

GÖRÜNEN VE GÖRÜNMEYEN

“Bizler, 'Bir tek çekirdekten bir orman yapmak isteyen' kişileriz. Bu nedenle 'duygularımızın' tamamen ötesinde, akıl yolu ile mevcut koşulları çok iyi değerlendirip, bizleri milli hedeflerimize taşıyacak 'doğrular zincirini' kurmak zorundayız. Bu doğrular zinciri: doğru tanımlanmış amaç (Ne), doğru gerekçeler (Neden), doğru sistem (Nasıl), doğru mekanlar (Nerede), doğru zamanlama (Ne zaman), doğru kadrolar (Kimlerle) ve sabırla geçecek doğru süreler. Bu zincirin tüm halkalarının bilgi ve bilincinde olmak 'Yapılanma Modelimizin' temel felsefesi olmalıdır."

GÖRÜNEN VE GÖRÜNMEYEN

"Bu amaçla; Milli örgütlenmemizi 'görünenler' ve 'görünmeyenler' olarak kurmalıyız. Ağacımızın dalları, yaprakları, meyveleri yapılanmamızın 'görünenler' kısmı, ağacın kökleri ise 'görünmeyenler' kısmı, yani teşkilata lojistik destek sağlayacak olan ticari, teknolojik, eğitimsel, kolluk kuvvetleri vb. olmalıdır. Bu yapılanma, siyasi partiler üstü güçlü bir 'Sivil Toplum Kuruluşu/TSK' niteliğinde olmalıdır. Yurdun her il, ilçe ve köyünde var olmalı ve halk ile bütünleşmelidir."

TİCARET ZİNCİRİ KURULACAK

"Ekonomik gücünü KOBı’lerle birlik olarak, esnaf ve sanatkarlarla bütünleşerek, 'Ticarethaneler zincirleri' oluşturarak, 'Bir dev holdingin bayilik ağları' şeklinde kurmalıdır. Sosyal desteğini ise 'köylere eğitim, aydınlatma ve teknoloji' götürerek sağlamalıdır."

BUZDAĞI BENZETMESİ

Tutanaklara geçen dokümanın son bölümünde ise şöyle deniliyor: "Sivil Toplum Kuruluşu 'Alt Birimler' yapısı ile büyük bir vitrin olarak buzdağının üstü, 'Ticari ve Sosyal Yapılanma' ise buzdağının altı olmalıdır. STK’ya bağlı üyeler ile ticarethaneler arasında organik görev bağları kurulmalı ve STK üyeleri sosyal ve ticari faaliyetlerle sürekli canlı tutulmalıdır..."



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,909 µs