En Sıcak Konular

Türkiye, AB Sivil Koruma Mekanizması'na üye oldu

6 Mayıs 2015 16:32 tsi
AFAD'ı, Avrupa çapında bir dayanışmayı ve işbirliğini öngören Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması'nın bir üyesi yapan anlaşmanın, Brüksel'de imzalandığı bildirildi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), afet yönetimindeki başarılı çalışmaları dolayısıyla Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizmasına üye yapıldı.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'yi afet öncesi, sırası ve sonrasında Avrupa çapında bir dayanışmayı ve işbirliğini öngören Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması'nın bir üyesi yapan anlaşma, Brüksel'de, AFAD Başkanı Fuat Oktay ve AB Komisyonu'nun İnsani Yardımdan Sorumlu Üyesi Christos Stylanides tarafından imzalandı.

Brüksel'de düzenlenen Avrupa Sivil Koruma İşbirliği Forumu'nda, AFAD'ın özellikle afetlere hazırlık ve önleme alanındaki başarılı çalışmalarıyla üyeliğe davet edilen Türkiye’nin, AB Sivil Koruma Mekanizması'na katılımı ilan edildi.

Avrupa İnsani İşler ve Sivil Korunma Genel Müdürlüğü dahilindeki mekanizma, afet öncesi, sırası ve sonrasında Avrupa çapında bir dayanışmayı ve işbirliğini öngörüyor. Bu şekilde, Türkiye’de meydana gelecek bir afet durumunda, Avrupa Sivil Koruma Mekanizması ile birlikte üye ülkeler de katkı sağlayacak.

 AFAD'ın söz konusu üyeliği, Türkiye’nin Avrupa çapındaki Ortak Acil Durum ve Enformasyon Sistemine  dahil olmasını sağlıyor. Üyelik ile Türkiye’ye Avrupa Afet Gözlem ağına dahil olma imkanı getiriyor. Ayrıca Türkiye, Avrupa’nın sahip olduğu erken uyarı sistemlerinden de yararlanacak.

Türkiye de AFAD'ın sahip olduğu tecrübe ve birikimleri, Avrupa Sivil Koruma Mekanizması'na üye diğer ülkeler ile paylaşacak, AB ülkelerinin tecrübe ve birikimlerinden de yararlanma imkanı bulacak.

AA



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,755 µs