En Sıcak Konular

"Kudüs, Mescid-i Aksa İslam toprağıdır"

5 Mayıs 2015 21:29 tsi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Iğdır'daki Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen mitingde partililere seslendi.

Ardahan'da, Kars'ta bugün çok güzel bir bir gün yaşadığını dile getiren Davutoğlu, meydandaki bir pankarttaki yazıyı okuyarak "Ne güzel yazmışsınız oraya 'güneş ilk burada doğar, ezan ilk burada başlar, üç ülkeye komşu Iğdır'. Iğdır, güneşin doğduğu Iğdır, ezanın ilk okunduğu Iğdır, sana selam olsun" dedi.

"CHP zihniyeti 146 kardeşimizi Ruslar'a teslim etti"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Ardahan'da olduğunu hatırlatan Davutoğlu, alandakilerin yuhalaması üzerine, "Yuhalamayın" uyarısında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında tekrar Suriyeliler'den şikayet ettiğini ve Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'i geri göndereceklerini söylediğini aktaran Davutoğlu, şunları söyledi:

"Ne zaman hatırlasam yüreğime hançer saplanmış gibi olan bir olaydır. Günlerdir onu söylüyorum ne Kılıçdaroğlu ne Bahçeli ne Demirtaş'tan bir ses yok. Tarih 1944, can Azerbaycan, can kardeşlerimiz, Ahıska Türkleri sürülürken onlardan bir kısmı, 146'sı buraya Boraltan Köprüsü'den Türkiye'ye özgürlük için yürüdüler. Zannettiler ki sınırın bu tarafında onları bekleyen kardaşları var. Doğru, bütün Anadolu onları bekliyordu ama yönetimde CHP yönetimi vardı. Sınırı kapattı, Anadolu onları beklerken, biz 'çırpınırdı Karadeniz' diye ağıtlar yakarken, onlar, o yiğit insanlar, oradan düşmana teslim edildiler. Şef, milli demekten bile artık şey yapıyorum, İnönü, Kılıçdaroğlu, CHP zihniyeti, 146 kardeşimizi Ruslar'a teslim etti. O 146 yiğit, Türk askerinin gözü önünde şehit edildi."

Bu olayla ilgili Azeri şairlerinin "Bizi siz öldürün vermeyin Rus'a, yakışmaz Türklüğe sığmaz namusa" ve "Men ne diyem bu vefasız dağlara, öz kardaşı dönek olan ağlara" dizelerini hatırlatan Davutoğlu, "Öz kardaşı dönek olur mu? Yüreğimize hançer gibi saplandı bu sözler. Kılıçdaroğlu'na bu meydandan sesleniyorum, bütün Azeriler, bütün Suriye'deki Türkmenler, Kürtler, Araplar, Saraybosna'daki Boşnaklar, Kırım'daki Tatarlar adına Allah şahit ki bu topraklarda bir daha böyle bir zillet yaşanmayacak. Bu toprağa gelen yetimler, bu toprağa gelen garipler, ister Kafkaslar'dan, ister Ortadoğu'dan, ister Balkanlar'dan sığınacak bir diyar olarak Anadolu'ya gelirlerse Allah şahit ki aşımız aşlarıdır, evimiz evleridir, bağımız bağlarıdır, canımız canlarıdır" ifadelerini kullandı.

"Bahçeli'den bir ses çıkmıyor"

Kılıçdaroğlu'nun Bayır Bucak'tan gelenleri, Esed zulmünden kaçan Türkmenleri geri göndereceğini, Esed'e teslim edeceğini söylediğini bildiren Başbakan Davutoğlu, "Aynen İnönü'nün yaptığı gibi Boraltan Köprüsü'nde. Bu acıyı yaşamış olan Iğdırlılar'ın torunları, biz mazlumu zalime verir miyiz" diye sordu.

Alandakilerin "hayır" yanıtı üzerine Davutoğlu, "Soruyorum günlerdir, Bahçeli'den bir ses çıkmıyor, 'Biz Türkmenleri vermeyiz' demiyor. Diyor mu? Demiyor. Öte yandan eğer Kılıçdaroğlu'na kalsa Kobani'den gelen Kürt kardeşlerimizi de IŞİD'e teslim ederdi. 3 günde 290 bin Kürt kardeşimizi aldık, onu da IŞİD'e teslim ederdi. Bunun zihniyeti bu" ifadesini kullandı.

"Bütün Kafkaslar'a, Ortadoğu'ya, Balkanlar'a barış gelsin" diyen Davutoğlu, bunun için çabaladıklarını belirterek, "Ama zalime biz hiçbir zaman mazlumu teslim etmedik, etmeyeceğiz" diye konuştu.

"Bütün nifak tohumlarına karşı 'Çözüm Süreci' diyoruz"

Iğdır'da düzenlenenle birlikte  20. mitingi gerçekleştirdiklerini belirten Davutoğlu, gösterilen ilgiden dolayı hiç yorgunluk hissetmediğini kaydetti. Davutoğlu'nun "Iğdır'da şu tabloyu gördüm ya artık gam yemem. İsterseniz sabaha kadar da dururuz, hiç yorulmam" sözleri alandakilerce coşkuyla alkışlandı.

Türkiye'deki bütün nifak tohumlarına karşı 'Çözüm Süreci' dediklerini ifade eden Davutoğlu, "Sürecin esası 78 milyonu kardeş yapmak, bütün ayrımcılıkları ortadan kaldırmaktır. Bu topraklarda mezhebi dolayısıyla kimse farklı görülemez. Sünni kardeşlerimiz ne kadar aziz ise Şii, Caferi, Alevi kardeşlerimiz de o ölçüde azizdir. Türk, Kürt, Boşnak, Arnavut her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı azizdir. Biz sadece bu nazarla bakarız ve bağrımızı açtığımızda Türk mü Azeri mi demeden bütün Iğdırlılar'a bağrımızı açarız, bütün Iğdırlılar'ı bağrımıza basarız, her bir Iğdırlı'da kendimizi görürüz" ifadelerini kullandı.

"Kudüs, Mescid-i Aksa İslam toprağıdır"

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Davutoğlu, şunları söyledi:

"Tekbirlerle bu semaları inletin de Kabe ile Taksim'i karşılaştırmaya kalkan Demirtaş duysun. 'Kudüs Yahudilerin' diyen Demirtaş duysun. Duyuracak mısınız, buraya gelirse ona bir ders verecek misiniz? Kudüs, Mescid-i Aksa İslam toprağıdır, ebediyete kadar da İslam toprağı kalacaktır diyecek misiniz? Bir ders verin ki burada kimse İsrail ağzıyla konuşamasın. Kimse yabancı ağzıyla konuşamasın. Bu semalarda sadece ve sadece tevhidin sembolü olan tekbir, bu gökyüzünde milli birliğimizin sembolü olan al bayrak dalgalanır."

Başbakan Davutoğlu, CHP ve HDP'nin "aynı tastan içtiğini" söyleyerek, şöyle devam etti:

"HDP Eş Başkanı 'Kudüs Yahudilerin' diyor. Kılıçdaroğlu da 'İsrail'de niye büyükelçiliğimiz yok, İsrail ile neden dost olmuyoruz' diyor. Bire ey gafil bunu bilmiyorsan Mavi Marmara şehitlerine sor. Gazze'deki şehit çocukların annelerine, babalarına sor. Mecsid-i Aksa'daki postallara karşı direnen yiğit Filistinlilere sor. Bizim kimseyle davamız yok. Ama bizim kutsalımıza kim dokunursa, nerede dokunursa işte Ağrı Dağı burada. Eğer Ağrı Dağı gibi dik durmazsak tarih de bizi affetmez, millet de affetmez, Allah da affetmez."

"İsrail ağzıyla konuşanlara ders verin"

Iğdırlılardan "muhalefete ve İsrail ağzıyla konuşanlara ders vermelerini" isteyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Yurt dışındaki basın, yurt içindeki bir takım işbirlikçileri, 13 yıllık itibarlı, yükselen Türkiye'nin imajını bozmak için paralel çeteyle birlikte her türlü kampanyayı yürütüyorlar. Biz onlara karşı vakarımızla dimdik yürüyüşümüze devam ediyoruz. 7 Haziran seçiminde bütün bu dış çevrelere, onların işbirlikçilerine, yerli işbirlikçilerine bir ders verecek misiniz?"

'HDP Marksist ve Leninist bir ideolojiyle hareket ediyor'

Davutoğlu, HDP'nin tek parti döneminin CHP'si olduğunu ve bulunduğu yerde başkasının olmasına izin vermediğini belirtti.

HDP'nin milletin dini ve diyanetiyle uğraştığını, dinden soğutmak istediğini, Marksist ve Leninist bir ideolojiyle hareket ettiğini söyleyen Davutoğlu, milletin dininden, inancından kopartılamayacağını dile getirdi.

Davutoğlu MHP seçim bürosunu ziyaret etti

Başbakan Davutoğlu, miting sonrası Atatürk Caddesi'ndeki MHP seçim bürosunu ziyaret ederek, partililerle görüştü.

Yaklaşık 15 dakika süren ziyaretin ardından yaya olarak Iğdır Valiliğine geçen Davutoğlu, caddede bekleyen vatandaşları selamladı. Valilik önünde yöresel kıyafetli çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Başbakan Davutoğlu, Vali Davut Haner ve kurum müdürleri ile tokalaştıktan sonra polis merasim mangasını selamladı.

AA



Bu haber 885 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,802 µs