En Sıcak Konular

Hükümet 5 milyon gurbetçi için adımı attı

5 Mayıs 2015 08:45 tsi
Hükümet, 5 milyon gurbetçi için "aile ataşelikleri" kuruyor. Emine Erdoğan'ın başlattığı "Gönül Elçileri" projesi de yurt dışına açılıyor.

İlki bu ay Düsseldorf'ta açılacak ataşelikler, peyderpey 22 farklı merkezde faaliyete geçecek. Ataşeliklerin en önemli görev konusu, Alman Gençlik Daireleri (Jugendamt) tarafından ailelerinden alınan Türk çocukları olacak.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından Türkiye'de koruyucu aileliği yaymak için başlatılan "Gönül Elçileri" programı da yurt dışına açılacak. First Lady Erdoğan himayesinde gerçekleştirilecek bu uygulama ile Türk ailelerin koruyucu aile olması sağlanacak.
 
ÖNCELİK ÇOCUKLAR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, ilki Düsseldorf'ta faaliyete geçecek, ardından da 22 ana merkezde açılacak "aile ve sosyal politikalar ataşeliklerinin" Türk ailelerinin sosyal sorunlarıyla bizzat ilgileneceğini söyledi. Özellikle yurtdışında yaşayan ve çocukları ellerinden alınan Türk ailelerine yönelik ciddi bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Bakan İslam, "burada çok önemli sıkıntılar var. Çocukların Türk kültüründen uzak şekilde yetiştirildiğine yönelik şikâyetler alıyoruz. Bunu çözümlemek üzere, söz konusu temsilciliklerimiz de görevlendirilecek. Temsilciliklerin önceliği bu çocuklarımız olacak" ifadelerini kullandı.

FIRST LADY'NİN HİMAYESİNDE

Bakan İslam'ın verdiği bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde Türkiye'de koruyucu aile sayısını artıran "Gönül Elçileri" projesi de önümüzdeki süreçte yurt dışına açılacak. Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilecek bu uygulamada, "gönül elçilerinin" yurt dışında tanınması, bilinmesi ve aktif hale getirilmesi sağlanacak. Bu uygulama ile Türk ailelerin de koruyucu aile olması sağlanacak.

"TÜRKİYE'YE BİLDİRİLECEK"

1963'te yapılan Viyana Konsolosluklar Anlaşması'na göre, ailesinden alınan çocukların vatandaşı olduğu konsolosluklara bildirilmesi gerektiğine dikkat çeken Bakan İslam, "Yasa hiç uygulanmamış bugüne kadar. İlk defa Almanya'da bir sivil toplum kuruluşu ile yaptığımız ortak girişim sonucunda birkaç ay evvel yasayı fiiliyata geçirmeyi başardık. Bu yasa bir kere işledikten sonra 'kazanılmış hak' olacağı için, önümüzdeki süreçte Alman makamlarından bu yasanın daha iyi işletilmesini isteyeceğiz" dedi. İslam, bu çerçevede ailesinden alınan bir Türk çocuğunun anında yurt dışı temsilciliklerine bildirileceğini, aile temsilciliklerinin de çocukla ilgili gereken girişimleri yapabileceğini belirtti.

Sabah
 

Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,138 µs