Bu Müslümanlar açlıktan ölüyor! | " /> Bu Müslümanlar açlıktan ölüyor! | "/>

En Sıcak Konular

Bu Müslümanlar açlıktan ölüyor!

21 Eylül 2007 20:42 tsi
Bu Müslümanlar açlıktan ölüyor!
 
Sudan Darfur'da 300 bin Müslüman mülteci aç, yani yemek yok, yiyeceği yok!.. Türk Kızılayı ve foto muhabiri Özer, Taksim Meydanı'nda açılacak olan Darfur'da çekilmiş fotoğrafların yer alacağı sergi ile insanları Darfur'a karşı duyarlı olmaya çağıracak

Birleşmiş Milletlerin, tarihin en büyük ayıbı olarak nitelendirdiği Sudan Darfur'da 300 bin Müslüman mülteci açlıkla mücadele ediyor.

Türk Kızılayı ve AFP foto muhabiri Mustafa Özer işbirliğiyle, Taksim Meydanı'nda 22 Eylül Cumartesi açılacak olan Darfur'da çekilmiş fotoğrafların yer alacağı sergi ile insanların, Darfur'a karşı duyarlı olmaya çağrılacağı bildirildi. Darfur'da yaşanan drama dikkat çekmek için ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere toplam 30 ülkede gösterilerin düzenlendiği belirtilen açıklamada, başta Angelina Jolie, George Clooney, Elton John, Hugh Grant gibi ünlü isimlerin bölgeye yardım için çalışmalar yürüttüğü kaydedildi.

Profesyonel meslek hayatında en zor yaşam şartlarına tanıklık ettiğini dile getiren AFP foto muhabiri Mustafa Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada,"Darfur bugüne kadar gördüklerim arasında, beni en çok etkileyen yer olduğu için fotoğraf sergisini Türk Kızılayına yardım amacıyla açtım. Türk Kızılayı Darfur'da çok önemli bir görevi yapıyor ve insan üstü bir çaba harcıyor. Öncelikli amacım Kızılaya bu konuda destek olmak. Darfur'da yaşayan insanların başka gidecek yerleri yok" dedi.

Taksim Meydanı'ndaki Kızılay çadırında açılacak sergide ziyaretçilerin bağış kutuları aracılığıyla Darfur'a yardım edebilecekleri öğrenildi.

SMS ile Yardım

Ayrıca iki yıldır Darfur'da aralıksız hizmet veren Türk Kızılayına Ramazan ayı boyunca, her biri 5 YTL değerinde olan 2868 nolu kısa mesaj uygulamasıyla da destek olunabileceği bildirildi.

yenişafak



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,618 µs