En Sıcak Konular

AK Parti'den Türk bayrağı kararı

3 Mayıs 2015 14:47 tsi
AK Parti Uşak'ta kentin içinde bulunduğu durumdan dolayı meydanlarda sadece Türk bayrağı kullanma kararı aldı.

AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında çıkan olayların kente gerileme neden olduğunu belirterek, parti olarak Uşak'ta seçim meydanlarında sadece Türk Bayrağını kullanacaklarını söyledi.

Yıldırım, Uşak Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, milletvekili adayları Eyüp Gökhan Özekin ve Hüseyin Keskin ile birlikte kentte son günlerde yaşanan siyasi gerginlikle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle yapılan kutlamaların ardından iki grup arasında çıkan kavganın kentte gerilimi tırmandırdığını bildiren Yıldırım, bazı gurupların seçim sürecini olumsuz yönde etkilemek amacıyla sokakları kasıtlı olarak provoke ettiğini savundu.

MEYDANLARDA SADECE TÜRK BAYRAĞI KULLANILACAK

"Şehrimizde ki huzuru bozmak aramızda ki kardeşlik bağlarını zayıflatmak amacıyla ortaya çıkan bazı provokatif kişiler, kargaşadan kaostan beslenerek kazanımlar elde etmek istiyor" diyen Yıldırım, şunları söyledi:

"Uşakımızın bu tür organize eylemlere karşı duyarlı olacağına inanıyoruz. Vatan için, bayrak için, toprak için mücadele eden, şehit ve gazi olan nice vatan evladının ortak kaygısı ay yıldızlı bayrağımızdır. Bu memlekette siyaset yapan siyasal organizasyonlarında ortak kaygısının bayrağımız olduğu bilinciyle tüm siyasi partilerimizi de parti bayraklarını bırakarak ay yıldızlı bayrağımızla siyaset yapmaya davet ediyoruz. Seçim meydanları siyasi parti bayrakları ile değil, Türk bayrağı ile donatılsın. Biz parti olarak Uşak'ta bu günden itibaren seçim meydanlarında sadece Türk Bayrağı kullanacağız. Diğer siyasi partilerden de de aynı sağduyuyu bekliyoruz."

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ise seçim sürecinin demokratik olgunlukla tamamlanması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, "100 bin Türk Bayrağı bastırdık. Kentin her yerine bu bayrakları asacağız" dedi.

aa

Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,925 µs