En Sıcak Konular

Suriye'de anaokulu katliamı

3 Mayıs 2015 12:20 tsi
Suriye'de anaokulu katliamı Esed güçlerine ait bir helikopterin Halep'te muhaliflerin denetiminde yer alan bir anaokuluna "varil bombasıyla" düzenlediği saldırıda aralarında çocukların da yer aldığı 10 kişi öldü.

Esed güçlerine ait bir helikopterin Halep'te muhaliflerin denetiminde yer alan bir anaokuluna "varil bombasıyla" düzenlediği saldırıda aralarında çocukların da yer aldığı 10 kişinin öldüğü, 18 kişinin ise yaralandığı bildirildi.
 
AA muhabirinin kentteki sahra hastanesi yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Esed güçlerine ait bir helikopterin Halep'te muhaliflerin denetimindeki Salahaddin bölgesinde yer alan bir anaokuluna "varil bombasıyla" saldırdı.
 
Çocuklar ve öğretmenler katledildi
 
Saldırıda 6'sı çocuk, 4 öğretmen 10 kişinin yaşamını yitirdiğini 18 kişinin de yaralandığını ifade eden yetkililer, 8 yaralının durumunun ağır olduğu ve hastanenin acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğunu kaydetti.
 
Salahaddin bölgesindeki yerel aktivistlerden Mervan Salim ise, saldırı bölgesinde enkaz altında insanların olduğunu ve sivil savunma ekiplerinin ağır iş makineleri yardımıyla enkaz altındakilere çalışmaya çalıştığını söyledi.
 
Saldırı bölgesinde halkın Esed yönetimine tepki gösterdiğini ifade eden Salim, bölge halkının enkaz altında kalanlara ulaşılması için sivil savunma ekiplerine yardım ettiğini anımsattı. Salim, saldırıya uğrayan binanın tamamen yıkıldığını ve enkazın caddeyi kapattığı vurgulandı.
 
Suriye Devrim Şehitleri Veritabanı'nın (SRMD) kayıtlarına göre Esed rejiminin saldırıları sonucu 2011 Mart'ından bu yana Halep'te en az 25 bin kişi hayatını kaybetti.

aa


Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,558 µs