En Sıcak Konular

Siber tehditlere karşı milli kalkan

3 Mayıs 2015 12:14 tsi
Siber tehditlere karşı milli kalkan STM Genel Müdürü Yılmaz, siber güvenlik ve büyük veri alanına ciddi yatırım yaptıklarını belirterek, "Tamamen özgün dünyadaki en iyi ürünlerle yarışacak entegre ürünler çıkaracağız" dedi.

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Davut Yılmaz, "Teknoloji alanında siber güvenlik ve büyük veri alanına bu yıl çok ciddi yatırım yaptık, yakında tamamen özgün, oldukça üstün kabiliyetlere sahip ve dünyadaki en iyi ürünlerle kolaylıkla yarışacak entegre ürünler çıkaracağız" dedi.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri ve Savunma Sanayii Müsteşarlığına (SSM) sistem mühendisliği, teknik destek, proje yönetimi, teknoloji transferi, lojistik destek hizmetleri görevlerini gerçekleştirmek amacıyla kurulan  STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, deniz ve hava platformlarının üretim ve geliştirilmesinden,siber güvenlik ve geliştirilen savunma sanayi ürünlerinin ihracına yönelik bir dizi çalışmayı bir arada yürütüyor.
 
Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deniz platformlarında devam eden projelerden milli savaş gemisi (MİLGEM) 3 ve 4’te dizayn, entegrasyon, lojistik, tedarik ve inşa açısından üslendikleri kritik sorumlulukların, projenin zamanında bitmesinde önemli rol oynamaya devam ettiğini söyledi.
 
Hava platformlarında bu yıl önemli programlarda, kritik roller üstleneceklerini vurgulayan Yılmaz, "Bu konudaki olumlu gelişmelerin yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacak olgunluğa erişeceğine inanıyoruz" ifadesini kullandı.
 
"Dünyadaki en iyi ürünlerle yarışacak ürünler çıkaracağız"
 
Teknoloji alanında siber güvenlik ve büyük veri alanına yatırım yaptıklarını belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"SSM'nin stratejisi doğrultusunda, bu ay içinde STM siber güvenlikte mükemmeliyet merkezi olarak konumlandırıldı. Teknoloji alanında siber güvenlik ve büyük veri alanına bu yıl çok ciddi yatırım yaptık, yakında tamamen özgün, oldukça üstün kabiliyetlere sahip ve dünyadaki en iyi ürünlerle kolaylıkla yarışacak entegre ürünler çıkaracağız.
 
Diğer yandan şu anda pek çok hava platformunda kullanılan görev yönetim sistemimiz FocusFlite ürün ailesini kendi sınıfındaki en iyi ürün olma hedefiyle sürekli geliştiriyor ve yeni kabiliyetler ekliyoruz.
 
"Siber güvenlik, ülke güvenliğinin ayrılmaz parçası"
 
Siber güvenlik alanında yürütülen işbirliği ve arayışlar konusunda değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, SSM'nin bir iştiraki olarak birinci önceliklerinin ciroyu ya da karı artırmak değil, milli güvenliğe katkı sağlayacak ürün ve hizmetler geliştirmek olduğunu vurguladı.
 
Yılmaz, siber güvenliği de bu kapsamda ele aldıklarını ve anayurt güvenliğinin ayrılmaz bir parçası olarak değerlendirdiklerini dile getirerek, "Bu nedenle siber güvenlik alanında yürüttüğümüz işbirliği ve çalışmaların çıktısına ticari öncelikli olarak değil, ülke güvenliğine etkin olarak katkı sağlayacak bir unsur olarak bakıyoruz."  diye konuştu.
 
"MİLGEM görüşmelerinde çok iyi noktalara gelindi"
 
Yılmaz, MİLGEM korvetlerinin ihracat sorumluluğu STM’de olduğu için pazarlama faaliyetlerine büyük önem verdiklerini ifade ederek, bu kapsamda Azerbaycan, Kazakistan, Romanya, Kuveyt, Malezya, Pakistan gibi ülkelerin deniz kuvvetlerine tanıtımlar yapıldığını ve bazı ülkelerle görüşmelerde çok iyi noktalara gelindiğini bildirdi.
 
IDEF'e yeni bir ürünle gidilecek
 
Davut Yılmaz, 12. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF) kalitesini uluslararası alanda ispat etmiş deniz projelerinin ön planda olacağını söyledi.
 
Yılmaz, fuarda ayrıca, teknoloji alanında geliştirdikleri ürünleri de sergileyeceklerini ve bu alanda yeni bir ürünün tanıtımını yapacaklarını bildirdi.

aa


Bu haber 908 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,605 µs