En Sıcak Konular

Baltimore halkı ilgisizlikten şikayetçi

3 Mayıs 2015 11:48 tsi
Baltimore halkı ilgisizlikten şikayetçi
Baltimore şehrinin batı yakası sakinleri, devletin ve medyanın, mahallelinin gerçek sorunlarını görmezden geldiğini savunuyor.

ABD'de gözaltındayken ağır yaralanıp kaldırıldığı hastanede ölen gencin yaşadığı Baltimore kentinin sakinleri, devletin kendilerine adil davranmadığını ve ilgi göstermediğini savunuyor.
 
ABD'nin başkenti Washington'a yaklaşık bir saatlik mesafede bulunan liman kenti Baltimore, yüzde 60 ile siyahi Amerikalıların en yoğun yaşadığı şehirlerden biri.
 
Gözaltındayken ağır yaralanan ve kaldırıldığını hastanede hayatını kaybeden Freddie Gray'in de yaşadığı şehrin batı yakasında, kırık dökük evler, oyuncakları kırılmış çocuk parkları ve kapılarına kilit vurulmuş spor alanları dikkati çekiyor.
 
Polisin ve askerin yoğun güvenlik önlemleri aldığı, medyanın da adeta üs kurduğu kentin sakinleri ise devletin ve medyanın burada yaşayan halkın gerçek sorunlarını görmezden geldiğini söylüyor.
 
Bu sokaklarda getto kültürü 1970'lere dayanıyor
 
Kentin sokaklarında elinde tıraş aletleriyle gezerek geçimi sağlamaya çalışan 56 yaşındaki Jeff Grayson, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
 
Yaşamını yitiren Gray'in müşterilerinden biri olduğunu belirten Grayson, 1970'lerde burada sadece siyahilerin yaşadığı iki sokak bulunduğunu söyledi. Mahallelinin birbirine kenetlenmesinin o yıllara uzandığını söyleyen Grayson, o yıllarda, Afrika kökenli Amerikalıların yaşadığı sokakların beyazlarınkiyle çevrildiğini, sokaklarından dışarıya çıktıkları zaman can güvenliklerinin dahi olmadığını ifade etti.
 
"Buradaki insanlar o kadar da kötü değil"
 
Saçını evinin önünde oturduğu merdivende kestirirken konuşan Floid Irvin, sokaktan geçenlere bakarak "Burada yaşayanlar o kadar da fena sayılmaz" dedi.
 
Mahallede 20 yıldır yaşayan Irvin, kentin bu kısmında artık daha çok yaşlıların yaşadığını ifade ederek çocuklu ailelerin daha iyi bir hayat umuduyla mahalleden taşındığını kaydetti.
 
"Bütün bunlara rağmen, 20 yıl öncesine gitsem, tekrar bu mahalleye yerleşmek isterdim” diyen Irvin, eskimiş evini işaret ederek “Bu yaşıma geldiğimde daha iyi bir evde oturmayı isterdim. Keşke devlet bizim gibi insanlar için uygun ev alabilme imkanları sunabilse" ifadesini kullandı.
 

Bu haber 880 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,638 µs