En Sıcak Konular

'Bahçeli'ye memleketinde bunu yaptırmam'

2 Mayıs 2015 16:04 tsi
'Bahçeli'ye memleketinde bunu yaptırmam' Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Devlet Bahçeli Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka hitap etti.

Konuşması sırasında Bahçeli'nin ismi geçtiğinde meydandakilerin yuhalaması üzerinde Davutoğlu, "Yok, Sayın Bahçeli'ye de bütün liderlere biz saygı gösteririz. Hele Osmaniye'de Bahçeli'yi yuhalamayın. Eleştiririz, ama yuhalatmayız'' dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Bizim hedeflerimiz belli, Türkiye'yi ilk 10 devlet arasına koymak. Peki CHP, HDP, MHP ne yapmak istiyor? Tek hedefleri var AK Parti'yi durdurmak" dedi.
 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Devlet Bahçeli Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka hitap etti.
 
Davutoğlu, "Bizim yürüyüşümüz sanılmasın ki sadece bir partinin yürüyüşüdür. Bu mesele AK Parti meselesi değildir arkadaşlar. Bu mesele sadece bir dönemin meselesi de değildir. AK Parti, Hoca Ahmet Yesevi'den bugüne bu çığırda yürüyenlerin son halkasıdır, son halkası. Selam olsun Hoca Ahmet Yesevi'ye, onun torunlarına selam olsun" dedi.
 
Davutoğlu, her partinin seçime gittiğine dikkati çekerek, "Bizim hedeflerimiz belli, Türkiye'yi ilk 10 devlet arasına koymak, bütün gönül coğrafyamıza sahip çıkmak, Türkiye'yi demiryolları ve havaalanlarıyla çağdaş bir ülke haline getirmek. Peki diğerlerinin hedefi ne? CHP, HDP, MHP ne yapmak istiyor? Tek hedefleri var AK Parti'yi durdurmak. Durdurabildiler mi? Bizi engellemeye çalıştılar geçen sene, engelleyebildiler mi? Gezi provokasyonu yaptılar, durdurabildiler mi? 17-25 Aralık'ta paralel çete harekete geçti, durduk mu?" diye konuştu.
 
"Perde gerisinden birbirleriyle paslaşıyorlar"
 
Cumhurbaşkanlığı seçiminde "çatı aday" çıkarıldığını anımsatan Davutoğlu, "Bir çatı aday çıkardılar, Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve arkalarına takılan 10-12 parti. Karşılarında bir tane yiğit adam var, milletin adamı var, Recep Tayyip Erdoğan var ve AK Parti var. Sonunda ne oldu? Milletin adamı kazandı. Şimdi 7 Haziran'a giderken perde gerisinden birbirleriyle paslaşıyorlar, hepsi birbirleriyle konuşuyor" dedi.
 
Davutoğlu, 3 Mayıs 1944'te 165 aydının CHP tarafından hapse atıldığını, bu isimler arasında Alparslan Türkeş'in de bulunduğunu ifade ederek, "Onları hapse koyan kim? CHP. Şimdi bugün bunu sorgulama vakti. 3 Mayıs 1944'te CHP bu aydınları tabutluklara koyup işkence yaparken, aynı günlerde CHP'nin o dönemki milli şefi İnönü, Azerbaycan'dan gelen 146 Azeri yiğidi Ruslara teslim etti. İşte CHP zihniyeti bu. Iğdır'dan kapıdan girdiler, köprüden iade edildiler Rusya baskısıyla ve hepsi şehit edildi. Rusya baskısıyla. 165 üniversiteli genç Türkiye'de tutuklandı, 146 Azeri de şehit edildi. Biz Bahçeli'ye sorduk, böyle bir CHP ile nasıl çatı aday peşinde koşarsın ey Bahçeli, nasıl koşarsın?" şeklinde konuştu.
 
"Sayın Bahçeli'ye, tüm liderlere saygı gösteririz''
 

Osmaniyelilere 2002 yılında kentte doğalgaz olup olmadığını soran  ve "hayır" yanıtını alan Davutoğlu, "Kim yaptı" sorusuna vatandaşlardan "AK Parti'' cevabını aldı.
 
Başbakan Davutoğlu, "Madem o zaman soralım. Sayın Bahçeli de duysun. 2002'de doğalgaz var mıydı Osmaniye'de? Hani Bahçeli'nin döneminde. 2002'de Osmaniye'de üniversite var mıydı? Kim yaptı. Onlar konuşur, AK Parti yapar" değerlendirmesinde bulundu.
 
Konuşması sırasında Bahçeli'nin ismi geçtiğinde meydandakilerin yuhalaması üzerinde Davutoğlu, "Yok, Sayın Bahçeli'ye de bütün liderlere biz saygı gösteririz. Hele Osmaniye'de Bahçeli'yi yuhalamayın. Eleştiririz, ama yuhalatmayız. Konuşuruz, tartışırız, medenice konuşuruz ama yuhalamayın. Biz, eleştiririz, sesimizi yükseltiriz ama hakarete, yuhalamaya tevessül etmeyiz. Oğuz Türklerinin adabı, edebi, töresi budur"  diye konuştu.

aa



Bu haber 955 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,384 µs