En Sıcak Konular

Burhan Kuzu: Ülkeyi o zaman hiç yönetemezsin

2 Mayıs 2015 10:41 tsi
Prof. Dr. Burhan Kuzu, seçim barajının düşürülmesi halinde Meclise 20 partinin gireceğini, bu durumda ülkenin yönetilemeyeceğini söyledi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, seçim barajının düşürülmesi halinde Meclise 20 partinin gireceğini, bu durumda ülkenin yönetilemeyeceğini belirterek, "Bunun yolu var, biz AK Parti olarak diyoruz ki başkanlık sistemine geçelim, bütün barajlara paydos, sıfır baraj. Madem barajdan şikayetin var, bunu yapalım" dedi.

Kuzu, Uluslararası Vuslat Derneğince Abant'ta bir otelde düzenlenen "Ufuktaki Yeni Türkiye Sempozyumu" açılışında, muhalefet partilerinin eski seçim beyannamesine bakıldığında, sürekli laiklik ve irticayla ilgili maddelerin bulunduğunu söyledi.

"Şimdi onları bırakmış, ekonomi ağırlıklı metin yazmaya çalışmışlar" diyen Kuzu, "Bize soruyorlar, 'sizinle farkı ne?' Bizimki evli adamın taahhüdüdür, onunki bekar adamın. Kemal bunları dağıtacak, sonra kaçacak, Kemal gidecek çünkü. Menderes, biriktirdi, koalisyon bitirdi. Tayyip Bey topladı, koalisyon bitirecek. Hepsi oturmuşlar, Türkiye için koalisyon modeli çiziyorlar" ifadesini kullandı.

Kuzu, 7 Haziran'daki seçimlerin çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Millet 'tamam' derse eski Türkiye'ye dönüş, 'devam' derse yeni Türkiye'nin ufukları. Koalisyonlarla ilgili bir defa toplum olarak 'ortakçılık' dediğimiz yöntemi yapamıyoruz. Bana sorarsan en önemli sebebi, hissi olmamız. Dolayısıyla bunu zorlamanın anlamı yok. Paralel meselesi tamam. Ortak bir konsensüs olsa 'olur' dersin, ama yok, bugüne kadar olmadı. Bazen örnek verirler, İsveç ve Norveç'te koalisyon yıllardır var. Konya kadar toprak, 70 bin dolar da kişi başı gelir. Adamın başında Kemal yok, Esed yok, orayı babam da yönetir. Bakın burada din adamlarımız var. Derler ki 124 bin peygamber bu bölgeye gelmiş. Ben onları bilmem ama kıyamet sanki bu bölgeden kopacakmış gibi geliyor. Sanki buralarda dönüyor gibi geliyor. Allah sonumuza hayır getirsin, ne diyelim. Bu bölgede nöbetçi lazım, sürekli uyuyamazsın. Mutlaka dirayetle Tayyip Erdoğan benzeri insanlara ihtiyaç var, bu bölgede."

"Başkanlık modeli, Türkiye'yi bölecekse HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP'nin buna destek vermesi lazım ama 'zinhar karşıyız' diyorlar" ifadesini kullanan Kuzu, "Ya 'sandığa gitmeyeceğim' diyor ama oy verme işlerinde eğer biz Türkiye'nin bu geçmiş yıllarındaki kötü tablosunu da hatırlatarak bir şeyler söyleyebilirsek ikna edebiliriz. Şu anki tüm kazanımlarımız küllenmiş vaziyette. Yeni gelecek başka ekipler, bunları her zaman diriltebilirler. Vuslata iş düşüyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'de geçerli yüzde 10 baraj sisteminin muhalefet tarafından yüksek görüldüğüne değinen Kuzu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Barajı aşağıya çeksek (Meclise) 20 parti girer, hiç yönetemezsin. Tamamen kaldırsan hiç olmaz. Bunun yolu var, biz AK Parti olarak diyoruz ki başkanlık sistemine geçelim, bütün barajlara paydos, sıfır baraj. Madem barajdan şikayetin var, bunu yapalım. Açık söylüyorum bugüne kadar gelemeyen sol, bu sistemle gelir. Ancak bu haliyle gelemez. Kollarını herkese açarsa gelir. Herkes için bu geçerli, kim elini çok açarsa. 7 Haziran, bizim için işin bam teli."

Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, yurtiçi ve dışından yaklaşık 450 akademisyen, bilim insanı ve iş adamının katıldığı sempozyum, 3 Mayıs'ta sona erecek.

aa

Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,706 µs