En Sıcak Konular

Sosyete pazarlarında kimyasal şoku

2 Mayıs 2015 08:40 tsi
Sosyete pazarlarında kimyasal şoku İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde yapılan denetimlerde alınan numuneler çarpıcı gerçeği gözler önüne serdi.

Sosyete pazarlarında bile limitin üstünde kimyasala rastlanan çocuk giysisi ve oyuncak tespit edildi. Üreticiler hakkında idari yaptırım uygulandı. Kapatma cezaları da gündemde.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sosyete pazarlarında denetim başlattı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde yapılan denetimlerde alınan numuneler çarpıcı bir gerçeği de gözler önüne serdi. Numunelere yapılan kimyasal testler sonucu Ankara'da bulunan bazı sosyete pazarlarında limitlerin üzerinde kimyasala rastlanan çocuk giysisi ve oyuncağa rastlandı. Bakanlık, bu vakit kaybetmeden bu üreticiler hakkında idari işlem başlattı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na sosyete pazarlarındaki satılan ürünler hakkında denetim yapıyor. Bakanlık, bu pazarlardaki tekstil, ayakkabı, çanta ve oyuncak gibi ürünlerden numune aldı. Analize gönderilen ürünler üzerinde tehlikeli kimyasallara yönelik testler yapıldı.

BÜYÜKŞEHİRLERDE DENETİM YAPILDI

Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa'da sosyete pazarları ve bazı çarşılarda denetimler sonucu zararlı kimyasalların tespiti yapıldı. Bu sonuçların ardından bu ürünleri satanlar ve üretenler hakkında idari para cezası uygulanabilecek. Bunun yanı sıra ürün toplanma ya da kapatma gibi cezalar da gündemde. Bakanlığın yaptığı denetimlerin sonuçları ise şu şekilde:

ANKARA'DA KİMYASALA RASTLANDI

Ankara'da üç büyük sosyete pazarında yapılan denetimlerde riskli görülen 7 üründen numune alındı ve teste gönderildi. Bu 7 adet numuneden çocuk giysisi ve oyuncakların da aralarında bulunduğu 4 tanesinde limitlerin üzerinde kimyasal tespit edildi. Tespitin ardından üreticiler hakkında idari işlem başlatıldı.

Sahte bal için yeni uygulama başlıyor

Bakanlık sahte bal reklamları hakkında da yeni bir uygulamaya gidiyor. Reklamları yapılan balların büyük bir kısmının gerçek olmadı gerekçesiyle analiz yapılmadan 'reklam durdurma' kararı alındı. Artık reklam durdurmanın ardından numunesi alınan ballar analize gönderilerek test edilecek.

İstanbul'da aykırılıklar tespit edildi

İstanbul'da, özellikle alışverişin yoğun olarak yapıldığı Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı, Sultanahmet Bölgesi, Kadıköy Salı, Yeşilköy Çarşamba ve Ulus Perşembe pazarlarında denetimler yapıldı. Toplam 3 bin 427 adet ürün denetlenirken, bunlardan 348 tanesine mevzuata uygun fiyat etiketi bulundurmadıkları gerekçesi ile idari para cezası verildi.

Çocuk giysisi büyük risk altında

İzmir'de yapılan denetimlerde, yine çocuk giysilerinde fiziksel ve kimyasal riskler açısından denetim yapıldı. Bir ürüne fiziksel riskler içerdiği gerekçesi ile düzeltme süresi verildi. Bursa'da yapılan denetimde, 165 adet çocuk giysisi fiziksel ve kimyasal riskler açısından denetlendi. Yapılan denetimlerin ardından uygunsuzluğa rastlanmadı.

Akşam

Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,132 µs