En Sıcak Konular

Yermuk Mülteci Kampı'na bombalı saldırı

2 Mayıs 2015 08:24 tsi
Suriye ordusuna ait helikopterin Şam'ın güneyinde yer alan Yermuk Mülteci Kampı'na 9 adet "varil bombasıyla" saldırdığı bildirildi.

Suriye ordusuna ait helikopterin, başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve uzun zamandır rejimin ablukası altında tutulan Yermuk Mülteci Kampı'na 9 adet "varil bombasıyla" saldırdığı bildirildi.
 
Kamptaki yerel aktivistlerden Mustafa Ebu Ubeyde, AA muhabirine, orduya bağlı bir helikopterin başkentin güneyindeki Yermuk mülteci kampında farklı yerlere 9 adet "varil bombası" bıraktığını ayrıca karadan da havan ve füzelerle saldırdığını söyledi.
 
Rejimin saldırdığı bölgelerde büyük maddi hasarın meydana geldiğini ifade eden Ubeyde, "Esed güçleri Yermuk bölgesine genellikle gece ağır silahlarla saldırıyor. Saldırılarda ölen ve yaralananlar oluyor" dedi.
 
"Yermuk'ta insani durum her gün kötüye gidiyor"
 
Ubeyde ayrıca, rejim güçlerinin saldırıları ile kamptaki muhaliflerin kendi aralarında yaşadığı anlaşmazlıklardan dolayı kamptaki halkın büyük sıkıntı içinde olduğunu ifade ederek, "Yermuk'ta insani durum her gün kötüye gidiyor. Halk temel gıda maddelerine ulaşmakta zorluk geçiyor. Kampa yapılan yardımlar ise yetersiz" diye konuştu.
 
Başkentin güneyinde yer alan ve 3 yıldan bu yana Şam yönetimine bağlı güçlerin kuşatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampı'nda ülkedeki iç savaştan önce 950 bin kişi kalırken şimdilerde bu sayının 18 bin civarında olduğu ifade ediliyor.
 
Yermuk Mülteci Kampı'nda çoğunlukla İsrail tarafından Golan Tepeleri'ndeki yerlerinden edilmiş Suriyeliler ile Filistinli mülteciler yaşıyor.

aa


Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,839 µs