En Sıcak Konular

Freddie Gray davasında polisler cinayetten yargılanacak

1 Mayıs 2015 21:10 tsi
Baltimore'da gözaltında hayatını kaybeden Freddie Gray’in ölümüyle ilgili soruşturmada, olaya karışan polislerin cinayet suçuyla yargılanmasına karar verildi.

Baltimore kentinde gözaltındayken hayatını kaybeden siyahi genç Freddie Gray’in ölümüyle ilgili soruşturmada, olaya karışan polis memurları hakkında, başta "cinayet ve kasıtsız adam öldürme" olmak üzere çeşitli suçlardan dava açılmasına karar verildi.
 
Baltimore Başsavcısı Marilyn Mosby, düzenlediği basın toplantısında, Gray'in ölümünün cinayet olduğuna kanaat getirildiğini ve polisin olayda ihmalkar davrandığını söyledi.
 
"Cezai kovuşturma başlatmak için elimizde makul sebepler var" diyen Mosby, polislerin Gray'a birbiri ardınca kötü muamelede bulunduğunu, haklı neden olmadan gözaltına aldığını, siyahi gencin araçta emniyet kemerini takmadan kelepçelendiğini ve yaralandıktan sonra kendisine tıbbi müdahale imkanı da tanımadığını kaydetti.
 
Mosby, Gray'in polis aracından dışarıya çıkarıldığında artık nefes almadığını ifade ederken, siyahi gencin ölümünün, aracın içinde emniyet kemersiz biçimde hareket ederken meydana gelen ölümcül bir yaralanmanın sonucu olduğuna inanıldığını dile getirdi.
 
Olaya karışan 6 polis memuruna, biri ikinci derece cinayetten olmak üzere suçlamalar yöneltildiğini açıklayan Mosby, polisler hakkında tutuklama emrinin çıkarıldığını bildirdi.
 
Mosby, Gray'ın üzerinde taşıdığı belirtilen çakının gözaltına almak için bir neden olamayacağını, polislerin gözaltına almayı gerektirecek makul bir gerekçe ortaya koyamadığını kaydetti.
 
Polis, Gray’in ölümüne ilişkin soruşturma dosyasını dün savcıya göndermişti.
 
Çakı bulundurduğu gerekçesiyle 12 Nisan'da gözaltına alınan ve polis aracına kilitlenen Freddie Gray, araçtan indikten sonra hastaneye kaldırılmış, omuriliğinden ciddi biçimde yaralanması sonucu, 19 Nisan'da hastanede hayatını kaybetmişti. Gray'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatılırken, siyahi genci gözaltına alan 6 polis açığa alınmıştı.

aa


Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,511 µs