En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: İnsanların kucaklaşmasına imkan sağlamalıyız

1 Mayıs 2015 20:15 tsi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin, "İnsanların mutluluğundan niye birileri endişe duyuyor. Demokrasiyi geliştirmemiz, insanların kucaklaşmasına imkan sağlamamız lazım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ Mezunları Derneği'nce Vişnelik Tesisleri'nde düzenlenen "Seçim Süreci Tartışmaları" başlıklı panele katılmadan önce, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
"1 Mayıs kutlamalarında Taksim'e insanlar giremedi ve müdahaleler oldu. Bu konudaki düşünceniz nedir?" şeklindeki soruya Kılıçdaroğlu, "Bayramların yasaklanması demokrasilerde olmaz. Mitingden söz ediliyor, oysa miting değil, bayram kutlaması yapmak istiyorlar. İnsanlar bayramları arzu ettikleri yerlerde kutlarlar, siz saygı gösterirsiniz" karşılığını verdi.
 
1 Mayıs'ın daha önce de Taksim'de kutlandığını ve herhangi bir olay çıkmadığını anımsatan Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsanların mutluluğundan niye birileri kaygı, endişe duyuyor. Demokrasiyi geliştirmemiz, insan sevgisini büyütmemiz, insanların kucaklaşmasına imkan sağlamamız lazım. İşçisi, memuru, emeklisi bir araya gelecekler, bayram kutlayacaklar. Bunu yasaklamanın mantığı yok" diye konuştu.
 
"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Taksim'in kutlamalara açılmamasına" yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
 
"Daha önce açıldı, hiç de kaos çıkmadı. Ne diyecekler ona? 1977'ye gidiyorlar. Niye 1977'ye gidiyorsunuz, biz 2015 yılındayız. 2015'te çoğu ilde kutlandı, hiçbir olay çıkmadı. Niye İstanbul'da çıkıyor, hangi gerekçeyle çıkıyor. İstanbul'u bir sıkı yönetim merkezi haline döndürdünüz, doğru değil bunlar. İnsanınıza, kendi halkınıza, milletinize güveneceksiniz"
 
"Asıl felaket insanı 949 liraya mahkum etmek"
 
Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün, 'CHP'nin asgari ücret vaatlerini' eleştirdi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:
 
"Bir simit, bir çay hesabı yaptım, günde üç öğün, beş kişilik bir aile sadece bir çay ve bir simit yese, ayda 900 lira ediyor. Biliyorlar mı acaba onlar? Geriye kalıyor 49 lira, bununla ev kirası mı ödesinler, mutfak masrafını mı karşılasınlar, otobüs parası mı ödesinler? Bunu bilmeyen bir insanın, kalkıp da 'Asgari ücret bin 500 lira olacak', bunlar felaket senaryoları çizmeye başladılar. Asıl felaket o insanı 949 liraya mahkum etmektir"

aa


Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,392 µs