En Sıcak Konular

'Lafla peynir gemisi yürümez'

1 Mayıs 2015 18:40 tsi
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Birileri Atatürk'ün gölgesine yan gelip yatıyor, birileri Atatürk'ün gölgesinde sefa sürüyor olabilir. Birileri ondan geçiniyor olabilir ama lafla peynir gemisi yürümez" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Birileri Atatürk'ün gölgesine yan gelip yatıyor, birileri Atatürk'ün gölgesinde sefa sürüyor olabilir. Birileri ondan geçiniyor olabilir ama lafla peynir gemisi yürümez, icraat, alın teri, emek, milleti sevmek, milleti dert edinmek ister" dedi.
 
Müezzinoğlu, Mustafakemalpaşa ilçesi Tatkavaklı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Devlet Hastanesinin açılış töreninde, sağlık alanında 12 yıldır yaptıklarıyla başlarının dik, alınlarının açık olduğunu, bu alanda dünyayla yarışan, dünyanın gıptayla izlediği bir süreci geride bıraktıklarını söyledi.
 
Yeni hedeflerinin olduğunu, buna ilişkin yol haritalarının da bulunduğunu belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
 
"Sağlık hizmetinin standardını yükseltmek, sizin layık olduğunuz hizmetlerin en iyisini ve en ilerisini, sizlerin ayağına getirmek bizlerin en büyük sorumluluğudur. Büyük Önder Atatürk, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, Türk milletine muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki yer yakışır' dediyse, o hedefe yürümemiz lazım. İnşallah bu ülkeyi 2023'te, o muasır medeniyet seviyesinin üzerine biz taşıyacağız. Birileri Atatürk'ün gölgesine yan gelip yatıyor, birileri Atatürk'ün gölgesinde sefa sürüyor olabilir. Birileri ondan geçiniyor olabilir ama lafla peynir gemisi yürümez, icraat, alın teri, emek, milleti sevmek, milleti dert edinmek ister. Bu milleti, bu ülkeyi seviyoruz. Ay yıldızlı bayrağa borcumuz var. Daha iyisini, daha güzelini sizlerle birlikte el birliğiyle, gönül birliğiyle götüreceğiz ve daha iyilerini yapacağız."
 
"Arkalarından birileri sufle veriyor"
 
AK Parti iktidarı öncesindeki son yılları hatırlatan Müezzinoğlu, "Almanya'dan Antalya'ya tatile gelmiş Alman vatandaşı, trafik kazası geçirmiş, Almanya'yı aramış, oradan ambulans uçak gelmiş, vatandaşını almış Almanya'ya götürmüş", "İngiliz turist kalp krizi geçirmiş, ambulans uçak almış götürmüş" gibi haberler çıktığını anlattı.
 
Bunun o dönem Türk insanı için ulaşılamaz bir hizmet gibi görüldüğünü dile getiren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
 
"(Vay anasını, biz adam olmayız, o günleri görmeyiz) dedirtiyorlardı bize ama Recep Tayyip Erdoğan, 'Hayır, Almanya'da olan Türkiye'de de olacak' dedi. 'İngiliz'in başardığını, Türk milleti de başarır' dedi. Şimdi ambulans helikopterlerimiz, ambulans uçaklarımız var. Ey o gün genel müdürlük yapanlar; ambulans bulamıyordu millet ambulans. Derme çatma ambulans bulsalar bile 'Mazotunu doldurursan hastanı getirebiliriz' deniliyordu. O ambulanslarda mazot yoktu. Allah korusun, olmaz ya ola ki yine bu genel müdürler bu ülkenin, milletin başına gelirse ambulanslar mazotsuz kalır. Ambulans uçaklar, helikopterlerden vazgeçtim, normal ambulanslarımız bile mazotsuz kalır çünkü milleti dert etmiyorlar. Arkalarından birileri sufle veriyor, 'Milleti ayrıştır, çatıştır, kandır ve eski Türkiye'yi oluştur' diyor ama bu millet artık, milletle beraber yürüyen bir anlayışın kim olduğunu çok iyi biliyor. Milletle beraber 7 Haziran'dan sonra çok daha büyük projelerle o muasır medeniyet seviyesinin üzerine biz taşıyacağız. Bunları yapmak bizim görevimiz."
 
Bakan Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve bazı milletvekilleriyle açılış kurdelesini keserek, hastaneyi gezdi.      

aa





 

Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,053 µs