En Sıcak Konular

''Rektörlerin türban tartışması bahane''

21 Eylül 2007 18:37 tsi
''Rektörlerin türban tartışması bahane''

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Üniversite hakkını elde etmiş çocuğun kıyafetini seçme hakkı olmalıdır'' dedi ve rektörlerin türban tartışmasını bahane ettiklerini belirterek aslında neye tepki gösterdiklerini açıkladı:

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, rektörlerin türban tartışmasını bahane ederek YÖK'ün kaldırılmasına tepki gösterdiğini söyledi. Günay, ''Üniversite hakkını elde etmiş çocuğun kıyafetini seçme hakkı olmalıdır'' dedi. 

 
Günay, rektörler için “YÖK’ün kaldırılmasına itiraz edemedikleri için başka yerlerden giriyorlar” dedi.
 
“Türkiye’de yüksek öğrenim çok büyük engelli bir koşu... Üniversite hakkını elde etmiş bir çocuk kendi kılığını kıyafetini seçme hakkına sahip olabilmelidir” diyen Bakan Günay “Dünyanın her yerinde böyledir. Bu konuda yasaklar vardır ama genel ahlaka aykırı olmamak kaydıyla üniversite öğrencisine kısıtlama getirilemez” görüşünü savundu.
 
“Bir özgürlük tarifi yapmaya çalışıyoruz, türban serbest kalacaktır diye bir telaffuzumuz yok” diye konuşan Günay, “Haksız bir kısıtlamanın haksız olduğunun, artık 2008 yılında anlaşılması gerektiğini söylüyoruz” ifadesini kullandı. 
 

Bakanlığın hedefleri
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yeni dönemde bölge müzelerinin yanı sıra, Ankara'da bir "Ulusal Türkiye Müzesi" kurulacağını söyledi.
 
Ertuğrul Günay'ın bakanlığı döneminde Türkiye, Paris'teki Louvre, Londra'daki British Museum ve Rusya Saint Petersburg’daki Hermitage müzesinin bir benzerine kavuşacak.
 
Günay, öte yandan güvenlik maliyeti yüksek, az sayıda turistin ziyaret ettiği ve eser hırsızlığının yoğun olduğu küçük müzelerdeki eserlerin, kurulacak bölge müzelerinde sergileneceğini açıkladı.
 
Ertuğrul Günay 59'uncu hükümet döneminde tartışmalara neden olan İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılarak rant merkezine dönüştürülmesinin söz konusu olmadığını da vurguladı.

cnnturk



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,285 µs