En Sıcak Konular

İşçiler 1 Mayıs'ta çifte bayram yaşadı

1 Mayıs 2015 17:34 tsi
Başbakan Davutoğlu'nun dün yaptığı toplantıda 6 bin 417 taşeron işçiye kadro verileceğini açıklaması işçilere çifte bayram yaşattı.

Ankara Spor Salonu'nda dün yapılan "Karayolları İşçileri ile Buluşma Toplantısı"na katılmak üzere Van'dan 22 otobüsle Ankara'ya giden yaklaşık 800 işçi, aldıkları müjdeli haberin ardından kente döndü.
 
Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü bahçesinde yakınları ve mesai arkadaşları tarafından davul zurnalarla karşılanan işçiler, sevinçlerini kurban keserek ve halay çekerek kutladı.
 
Yol İş 1 Nolu Şube Başkanı Salih Çalımlı, yaptığı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde çifte sevinç yaşadıklarını belirterek, mutlu, gururlu, coşkulu olduklarını, yıllarca köle gibi çalıştırılan taşeron işçilerin hak ettikleri kadroya geçirilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.
 
Çalımlı, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yoğun çabası olduğuna değinerek, "Başbakanımız 25 Mart'ta Türk-İş'i ziyaretinde taşeron işçilerin kadrolarının verilebileceğini söylemişti. Dün de Ankara Spor Salonu'nda yapılan toplantıda Başbakanımız net ifadelerle Türkiye genelinde 6 bin 417 taşeron işçinin kadrolarının en kısa zamanda verileceğinin sözünü dile getirdi" dedi.
 
Kadro işlemlerinin kısa süre içinde tamamlanmasını beklediklerini kaydeden Çalımlı, şöyle konuştu:
 
"Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illerini kapsayan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü olarak diğer illere göre daha şanslıyız. Çünkü verilen 6 bin 417 kadronun 885'ini bizim kardeşlerimiz aldı. Bu bizim için bir iftihar vesilesi. Arkadaşlarımızın dışında davası devam eden 95 kişinin de mücadelesini Yol İş Sendikası olarak birlikte yürüteceğiz ve bu kardeşlerimizin de kadro alması için çaba göstereceğiz. Kadro alan kardeşlerimi kutluyorum. Darısı diğer taşeron kardeşlerimizin başına. Allah bu mutluluğu sağlayan herkesten razı olsun."
 
Kadro alan taşeron işçiler de yıllardır bekledikleri müjdeyi kendilerine veren Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ederek, hayatlarının en mutlu günlerini yaşadıklarını dile getirdi.

aa

 

Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,698 µs