En Sıcak Konular

''Paralel ihanet çetesi bölücü örgütle el ele''

1 Mayıs 2015 15:05 tsi
''Paralel ihanet çetesi bölücü örgütle el ele'' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla farklı sektörlerden işçiler ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldiği toplantıda konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paralel ihanet çetesi, bölücü örgütle el ele vermiş yeni planlar peşinde koşuyor" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla farklı sektörlerden işçiler ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldiği toplantıda, Milli Güvenlik Kurulu toplantısında güncellenen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin görüşüldüğünü belirtti.
 
Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne ilişkin tavsiye kararının Bakanlar Kuruluna bildirildiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"En son Milli Güvenlik Kurulu'nda aldığımız kararla, bunları Milli Güvenlik Siyaset Belgesi içerisine legal görünüm altındaki illegal yapılanmaları artık oraya koyduk ve hükümetimize de bunu tavsiye kararı olarak gönderdik. Bundan sonra artık her yerde bu Milli Güvenlik Siyaset Belgesi içerisinde yer alan maddeler artık bir delil, mesnet teşkil edecektir. Milletimizin duasıyla, ferasetiyle, desteğiyle bizler bu son teşebbüsleri de boşa çıkardık."
 
"Paralel yapı seçimi manipüle etme tezgahı kuruyor"
 
"Paralel yapı"nın, seçim öncesi yeni planlar peşinde olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:
 
"Bu paralel ihanet çetesi, bölücü örgütle el ele vermiş yeni planlar peşinde koşuyor. Medyalarında bölücü örgütün güdümündeki partiyi adeta yere göğe sığdıramıyorlar. Arka kapılardan girip görüşmeler yapıyorlar. Muhtemelen seçimleri manipüle etmeye yönelik kirli tezgahlar kuruyorlar. Aslında bunlar aynı bataklığın ürettiği hastalıklar. Tek amaçları var, Türkiye'nin önünü kesmek, milletimizin 2023 hedeflerine ulaşmasına engel olmak. Kardeşlerim bunun için sadece ülke içinde değil, dünyanın neresinde uzantıları varsa orada çalışıyorlar."
 
Seçimin fırsata dönüştürülmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Biri silahlı teröristleriyle diğeri yargı, emniyet ve devletin tüm kurumları içerisine sızmış olan militanlarıyla aynı gayeye hizmet ediyorlar. Biri insan katlediyor, öteki hukuku katlediyor. Biri kurşunla öteki kumpasla milletimizin istikbaline ve istiklaline kastediyor. Önümüzdeki seçimleri, hedeflerine ulaşmak için bir fırsata dönüştürme peşindeler ama başaramayacaklar" dedi.
 
"Bunun adı kaos çıkarma"
 
1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler yapıldığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:
 
"Bazı sendikalar da Türk-İş gibi, Hak-İş gibi Türkiye'nin değişik yerlerindeki vilayetlerde Zonguldak'ta, Kayseri'de, Konya'da bugün miting yapıyorlar. Ama herkes nereye kilitleniyor, Taksim'e. Ama 'Biz illa oraya işte 10 binlerce kişiyle gidip miting yapacağız' derseniz, işte bunun adı anma olmaz, bunun adı kaos çıkarma olur. Burada da asla bir iyi niyet görmeyiz, görmüyoruz da. İşçilerin bu özel gününe saygı duymak başka bir şey, İstanbulluların mağduriyetine yol açacak şekilde kamu düzenini bozmak, kamu düzenine saldırmak başka bir şey."

aa



Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,191 µs