En Sıcak Konular

Akdoğan'dan Önder'e sert tepki!

1 Mayıs 2015 15:00 tsi
Akdoğan'dan Önder'e sert tepki! Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in sözlerine sert tepki gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, HDP İstanbul Milletvekili Önder'in açıklamalarına ilişkin, "Arkadaş, biz bu yola çıktığımızda sen yoktun. Çözüm sürecini Erdoğan başlattı" dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Gölbaşı Karagedik Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yeni bir seçime daha girdiğini ve karşılarında bir "cephe"nin bulunduğunu söyledi.
 
Uzun süredir harekete geçmiş haldeki şer cephesinin derdinin Türkiye ile olduğunu ifade eden Akdoğan, "Ama baktığımızda diyorlar ki 'Bu AK Parti'nin bir şekilde bileğini bükmemiz lazım, bu Tayyip Erdoğan'ı durdurmamız lazım.' Bunun için hepsi bir araya geldiler, yapmadık şey bırakmadılar. Ama başarılı olamadılar. Çünkü aziz milletimiz hep kendi iktidarına sahip çıktı. Çünkü bu iktidar, milletin iktidarıdır" dedi.
 
AK Parti'nin yükselişinin durdurulmaya çalışıldığını dile getiren Akdoğan, şöyle konuştu:
 
"Bu seçimde yeni bir aktör piyasaya sürdüler. Diyorlar ki 'HDP barajı aşarsa AK Parti'yi durdururuz, Tayyip Erdoğan'ın önünü keseriz. Açık açık da söylüyorlar 'Biz, Tayyip Erdoğan'ı başkan yaptırmayacağız, AK Parti'nin iktidar olmasını engelleyeceğiz' diyorlar. Bu oyunu yine milletin bozması gerekiyor. Soruyorum size, şimdi bunlar birlikte hareket ediyorlar. HDP ile MHP yan yana gelebilir mi? Yani MHP, Çözüm Süreci'ne destek verir mi? AK Parti olmazsa Çözüm Süreci olabilir mi?"
 
Akdoğan, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in "Çözüm sürecinde bizim açımızdan yolun sonuna geldik" sözlerine ilişkin, şunları kaydetti:
 
"Şimdi birisi diyor ki 'Yolun sonuna gelindi.' Arkadaş, biz bu yola çıktığımızda sen yoktun. HDP barajı filan geçmemişti, HDP gurubu da yoktu, sizin hiçbiriniz yoktu, yoktunuz biz bu yola çıktığımızda. Çözüm Süreci'ni Tayyip Erdoğan başlattı, AK Parti devam ettiriyor. Sessiz devrimler hayata geçirdik, hangi birine destek oldunuz, hangi birine? Kürt meselesinde ret, inkar, asimilasyon politikaları vardı. İnsanlar 'Kürdüm' demeye korkuyordu, yargısız infazlar, faili meçhullere kadar her türlü kötü muameleler. Bütün bunlar geride kaldı. Bu ret, inkar, asimilasyon politikasına kim son verdi? Yani cezaevinde anne, çocuğuyla Kürtçe konuşamıyordu. Kürtçe okullar açılması, burslar açılması, enstitüler kurulması, hutbe verilebilmesi, vaaz verilebilmesi. Kürtçe'nin temel eserlerini ilk defa bu iktidar yayınladı. Eskiden deniyordu ki 'Devletin televizyonunda acaba 10 dakika Kürtçe yayın yapılabilir mi?' Bırakın 10 dakika yapmayı, özel kanalların yapmasını, bir kanal kurduk, kanal ve adına 'TRT Kürdi' dedik. Bunlar devrim niteliğinde adımlardı."
 
"Şer cephesinin taşeronu olarak piyasaya atıldılar"
 

Eskiden Güneydoğu'da vatandaşını hor gören, hakkını vermeyen bir devlet algısı olduğunu ifade eden Akdoğan, şöyle devam etti:
 
"Şimdi ise bölgede hizmet eden devlet ve hükumet var. Ama zulüm eden, baskı yapan, yolunu kesen, haraç alan, çocuğunu dağa kaldıran bir örgüt var. Bu gerçeği görmemiz lazım. Devlet değişti, hükümet dev adımlar attı ama bugün Kürtlere kim zulüm ediyor? Kürde kim kötü muamele yapıyor? Sandığa giderken yolunu kim kesiyor, kim baskı yapıyor? Bunu da çok iyi görmek gerekiyor. İşte bunlar şimdi kalktılar, düne kadar bunlara her türlü hakareti yapan, Kürt meselesinde her türlü direnci gösteren şer cephesinin taşeronu olarak piyasaya atıldılar. Dediler ki 'Şimdi beni kullanın, bizi kullanın, ancak biz bunları durdururuz.' Yani CHP'si, MHP'si dış odaklar durduramadı, ben durduracağım. Taşeronluğa soyundular, bunu çok iyi görmemiz lazım.
 
Kabe'si Taksim olan, kıblesi Nişantaşı olanlardan Türkiye'ye de hayır gelmez, Kürtlere de hayır gelmez, bunu çok iyi bilmemiz lazım. Din derslerini, Diyanet'i kaldırmayı vaat eden bir anlayış, Güneydoğu'nun o Müslüman insanına, hamuru maneviyatla yoğrulmuş insanına nasıl onun temsilcisi olabilir, nasıl söyleyecek sözü olabilir. Bu kandırmacayı görmemiz lazım."
 
"Bu örgüt, Marksist, Leninist, ateist bir örgüt. Var mı bir tane namaz kılanı?" görüşünü dile getiren Akdoğan, "Bu örgütün, tasallutu altında, vesayeti altında olan parti, binlerce insanın ölmesine sebep olan bu örgütün uzantısı olan parti, Batı'da bambaşka bir şey konuşuyor. Arkadaş sizin ne olduğunuz belli, ne yaptığınız belli. Sizin Kürtlere bir faydanız yok. Siz hep takoz oldunuz, hep engel oldunuz, hep baş ağrısı oldunuz. Biz hizmet yaptık" değerlendirmesinde bulundu.
 
Yalçın Akdoğan, "Çözüm Süreci'ni biz başlattık ve biz devam ettiriyoruz, yolun sonu biz 'geldi' dediğimizde ve sorun çözüldüğünde, mesele geride bırakıldığında yolun sonuna gelinecek" dedi.
 
Milletin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti'ye güven duyduğu için sürece de inandığına dikkati çeken Akdoğan, "Sen kiminle yapacaksın? MHP ile mi yapacaksın? Siz yokken biz bu işi başlattık, siz daha ortalıkta yokken 30-40 yıl önce bu meseleleri biz konuşuyoruz. Sadece AK Parti varken değil, biz bu meselenin dertlisiyiz, bu yolun sevdalısıyız. İnsanca bir yaşamı hazırlayacağız, yeni Türkiye bu demek" şeklinde konuştu.
 
Konuşmasının ardından, Karagedik Camisi'nde cuma namazını kılan Akdoğan, köyde ağaç dikti. Akdoğan, daha sonra ilçe merkezine geçerek, Cumhuriyet Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu. Akdoğan'a, ziyaretleri sırasında AK Parti Ankara 1. bölge milletvekili adayı Mücahit Arslan da eşlik etti.

aa


Bu haber 831 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,279 µs