En Sıcak Konular

'Türkiye'siz hiçbir adım geçerli değil'

1 Mayıs 2015 14:30 tsi
'Türkiye'siz hiçbir adım geçerli değil' Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti olmadan Doğu Akdeniz'deki hiçbir kısıtlama hiçbir adım geçerli değilir. Buna da müsaade etmeyiz. Son derece nettir" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Mersin'in, Türkiye'nin dünyaya açılan pencerelerinden biri olduğunu belirtti.
 
Bir gazetecinin, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas'ın, Kıbrıs'la ilgili "artık garantör ülke olmak istemedikleri" yönündeki açıklamasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
 
"Türkiye, uluslararası sözleşmeler ve anlaşmalarla da teyit edilmiş Kıbrıs'ta garantör ülkedir. Yunanistan'ın, Kıbrıs'ta müzakerelerin tekrar başlaması ve bu yıl içinde bir çözüme ulaşılması için gayret sarf etmesi lazım. Rum tarafının teşvik etmesi lazım ve Yunanistan'da pozitif bir rol oynaması lazım. Türkiye, bugün 2004'de olduğu gibi nasıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanındaysa ve çözüm için herkesten bir adım öndeyse bu iddialı bir laf değil, tüm eylemlerimizde söylemlerimizde bu kanıtlanmıştır. Tüm dünyanın da kabul ettiği bir şeydir bu. Yunanistan'ın da daha pozitif bir rol oynaması lazım ki bu yıl içinde bu müzakerelerden bir sonuç alalım."
 
Bakan Çavuşoğlu, Türkiye ve Yunanistan'ın, adadaki müzakere sürecinin tekrar başlaması ve sonuç alınması için teşvik edici ve güven artırıcı adım atılması konusuna olumlu yaklaşması gerektiğini vurguladı.
 
Yunanistan, Mısır ve Güney Kıbrıs liderlerinin üçlü zirve yaparak, Doğu Akdeniz'de enerji kaynaklarının paylaşımını görüştüğünün hatırlatılması üzerine de  Çavuşoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti olmadan Doğu Akdeniz'deki hiçbir kısıtlama hiçbir adım geçerli değilir. Buna da müsaade etmeyiz. Son derece nettir" dedi.

aa

Bu haber 1,041 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,290 µs