En Sıcak Konular

Taksim'e yürümek isteyen gruba müdahale

1 Mayıs 2015 15:45 tsi
Taksim'e yürümek isteyen gruba müdahale 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Beşiktaş'tan Taksim’e yürümek isteyen gruba polis, tazyikli su ve biber gazı kullanarak müdahale etti.

Cumhuriyet Anıtı'na karanfil ve çelenk bırakma dışında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına kapatılan ve yoğun güvenlik önlemi alınan Taksim Meydanı'na gelmek isteyen bir grup, Kazancı Yokuşu yakınındaki Cengaver Han'dan aniden çıktı. Ellerinde Komünist Parti flamaları taşıyan ve sloganlar atan grup, koşarak Taksim Cumhuriyet Anıtı'na geldi.
 
Çevik kuvvet ekipleri, etrafını sardıkları grubu uzaklaştırdı. Ekiplerin müdahalesiyle grubun bir bölümü Kazancı Yokuşu'na doğru kaçarken, bazı kişiler de gözaltına alındı.
 
Geceyi de Cengaver Han'da geçirdikleri tahmin edilen grup, hanın üst katlarından da "Eşitlik ve Özgürlük için Komünist Parti" yazılı pankart açtı.
 
Güvenlik güçleri Kazancı Yokuşu'na bariyerler koyarken, Taksim Meydanı'ndaki önlemler artırıldı.
 
Barbaros Bulvarı'nda müdahale
 

Bu arada, HDP'li bir grup, Barbaros Bulvarı'nın Yıldız girişinden Beşiktaş Meydanı'na gitmek istedi. Geçişe izin vermeyen polis, bulvarın girişinde gruba biber gazıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından grup, ara sokaklara dağıldı.
 
Zincirlikuyu'nda toplanmak isteyen küçük bir grup da müdahale edilerek, dağıtıldı.
 
Balmumcu'dan Beşiktaş'a yürümek İnşaat İş üyelerine de polis izin vermedi. Sendika üyeleri, "Dünyayı biz inşa ediyoruz. Altında biz kalıyoruz, artık yeter pankartı" açarak buradaki bekleyişini sürdürüyor.
 
Taksim'e yürümek isteyen gruba müdahale
 
Zeytinburnu metrobüs durağı yakınında toplanan Eğitim-Sen üyesi bir grup, pankart açıp slogan atarak, E-5 yanyoldan yürüyüşe başladı. Polisin uyarılarına rağmen yürüyüşe devam eden gruba, biber gazıyla müdahale edildi.
 
Şişli'deki DİSK Genel Merkezi'nde geceyi geçiren sendika üyesi bir grup, kortej halinde Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Grup, polisle yapılan görüşmenin ardından dağılma kararı aldı.
 
Eğitim İlke-Sen üyeleri ve kendilerini "Antikapitalist Müslümanlar" olarak adlandıran grup ise iş kazalarında hayatını kaybeden işçiler için Fatih Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kıldı.
 
Kurtuluş'ta silah bulundu
 

Kurtuluş'ta toplanan ve Taksim Meydanı'na yürümek isteyen grubu, polis dağılmaları yönünde uyardı. Buna rağmen ilerleyişini sürdüren gruba, biber gazıyla müdahale edilmesi üzerine grup, ara sokaklara dağıldı.
 
Polis, bu sırada yolda bir silah buldu. Eylemcilerin yola düşürdüğü tahmin edilen silah üzerinde, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler incelemelerde bulundu. Silah, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi.
 
Beşiktaş'tan Taksim'e yürümek isteyen gruba müdahale
 
Beşiktaş Meydanı'nda toplanan grup da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak için Taksim Meydanı'na yürümek amacıyla Barbaros Bulvarı girişinde kortej oluşturdu. Grubun karşı tarafına da polis barikat kurdu.
 
1 Mayıs Tertip Komitesi ile yetkililer arasında bir süre yolların açılması yönünde görüşmeler yapıldı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve beraberindekiler, görüşmenin sonucunu açıklamak üzere katılımcıların yanına geldi.
 
Bu sırada gruptan polise pet şişe, sopa ve taş atıldı. Polis, bu gruba tazyikli su ile müdahale etti. Kortejin ön sıralarında bulunanlar, bu kişileri uyardı.
 
Uyarıların dikkate alınmaması üzerine polis tazyikli su ve biber gazıyla gruba müdahale etti. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve HDP Milletvekili Sebahat Tuncel, DİSK Genel Başkanı Beko, KESK Genel Başkanı Lami Özgen de biber gazından etkilendi.
 
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da müdahale sırasında elinden yaralandı.
 
Şişli'de ise izinsiz gösteri yaptığı için gözaltına alınan 4 kişinin üstünde 17 molotofkokteyli ele geçirildi.
 
Polise molotofkokteyli ile saldıran gruba müdahale
 

Okmeydanı'nda ise polise molotofkokteyli, taş, havai fişek ve bilye atan gruba müdahale edildi. Bölgede önlem alan polis ekipleri, yol kenarında 3 el yapımı patlayıcı düzeneği buldu.
 
aa


Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,331 µs