En Sıcak Konular

Göçerlerin yolu ''Çözüm Süreci''yle açıldı

1 Mayıs 2015 12:06 tsi
Her mevsimi farklı bölgelerde geçiren göçerler, "Çözüm Süreci" ile oluşan güven ortamında yaylalara daha huzurlu yolculuk yapıyor.

Her mevsim farklı bölgelerde yaşayan göçerler, "Çözüm Süreci" ile oluşan güven ortamında yaylalara daha huzurlu gidiyor.
 
Hayvanları için uygun bölgelere gitmek zorunda kalan, Doğu ile Güneydoğu Anadolu bölgeleri arasında sürekli mekik dokuyan göçerler, Çözüm Süreci ile rahat nefes aldı.
 
Geçiş yollarında önceki yıllarda çeşitli sıkıntılarla karşılaşan aileler, Çözüm Süreci'yle rahata kavuştu.
 
Sürecin başarıyla tamamlanması halinde göç yollarının daha güvenli olacağına inanan göçerler, bunun için herkesten üzerine düşeni yapmasını istiyor.
 
Karacadağ Göçerler Derneği Başkanı Hamza Ağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede bine yakın ailenin göçer hayatı yaşadığını söyledi.
 
Göçerlerin yıllardır yaylalara gidiş-dönüşlerde çeşitli huzursuzluklarla karşı karşıya kaldığını belirten Ağan, hükümetin başlattığı Çözüm Süreci'nin kendileri için önem taşıdığını ifade etti.
 
Ülkedeki barış ve huzur ortamıyla yaylalara gidiş ve dönüşlerde artık daha rahat olduklarını vurgulayan Ağan, sürecin devam ettirilmesi konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini anlattı.
 
Kilometrelerce yolu yaya gittiklerini, birtakım sıkıntılarla karşılaştıklarına dikkati çeken Ağan, "Bunun için sürecin nihayete erdirilmesi çok önemli. Taraflara ve diğer tüm partilere sesleniyorum: Bu süreç, bir an önce nihayetlensin, barışın arkasında dursunlar" dedi.
 
Zor şartlar altında ve sağlıksız ortamda çadırlarda yaşayanların çocuklarının da eğitimden yoksun kaldığını belirten Ağan, Çözüm Süreci'yle huzur bulan göçerlerin kalıcı barışla hayatlarının değişeceğine inandığını söyledi.
 
 "Huzur içinde göç etmeye başladık"
 

Göçerlerden Seydi Turan da hayvanlarına mera bulabilmek için kışı Şanlıurfa'da, yazı da Karlıova'da geçirdiklerini dile getirdi.
 
Çözüm Süreci'nden önce göç yollarında çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayan Turan, "Çözüm Süreci'nden önce yollarda can güvenliğimiz dahi yoktu. Sürecin başlamasıyla huzur içinde göç etmeye başladık. İnşallah kalıcı barış olur ve huzurumuz devam eder" diye konuştu.
 
Hacer Kaçmaz da göçerliğin zorluklarından yakınarak, huzur ortamının sağlanmasıyla Türkiye'de herkesin daha rahat yaşayabileceğini sözlerine ekledi.

 

Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,160 µs